FIFA-voorzitter Infantino kijkt onderzoek rond Panama Papers met vertrouwen tegemoet

Gianni Infantino Foto: REUTERS

FIFA-voorzitter Infantino kijkt onderzoek rond Panama Papers met vertrouwen tegemoet

Print

FIFA-voorzitter Gianni Infantino verwelkomt “elk onderzoek” naar de contracten over de toewijzing van tv-rechten die hij tekende als directeur van de juridische dienst van de UEFA. Dat verklaarde Infantino woensdag in een persbericht.

“Ik was al heel vastberaden om de reputatie van het voetbal te herstellen, nu ben ik dat nog meer”, aldus Infantino nadat de Zwitserse federale politie woensdag een huiszoeking uitvoerde in het UEFA-hoofdkwartier in Nyon. De politie was op zoek naar de contracten over de toewijzing van tv-rechten in Ecuador aan Cross Trading, een bedrijf dat genoemd wordt in de Panama Papers. De UEFA meldde dat al de gevraagde documenten werden overgemaakt.

De contracten gaan over de toewijzing van de tv-rechten van de Champions League voor de seizoenen 2006 tot 2009 in Ecuador. Infantino tekende de contracten samen met twee Argentijnen die door het Amerikaanse gerecht in verdenking zijn gesteld in het corruptieschandaal bij de FIFA. Volgens de onthullingen in de Panama Papers kocht Cross Trading, een offshore-onderneming, de rechten op voor 111.000 dollar en verkocht ze die met stevige winst door aan de Ecuadoraanse televisiezender Teleamazonas, namelijk voor 311.000 dollar.

“Met het oog op transparantie en duidelijkheid is het essentieel dat alle elementen in dit dossier worden vrijgegeven, zoals de UEFA heeft gedaan”, verklaarde Infantino. “Het is in mijn belang en in het belang van het voetbal dat alles aan het licht komt.”

.

Nu in het nieuws