© N-VA/Imagedesk

N-VA’er Paul Van Miert wil burgemeester van Turnhout worden

Paul Van Miert wordt de lijsttrekker van de Turnhoutse N-VA bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen. Hij verlaat dit jaar al de Oud-Turnhoutse gemeenteraad.

Guy Van Nieuwenhuysen

Een verrassing is het niet meer, maar sinds gisterenavond is het officieel: Paul Van Miert trekt de N-VA-lijst in Turnhout. “Ik wil het politieke jaar nog uitdoen in Oud-Turnhout, maar ik ga bouwen in Turnhout. In september of oktober verdwijn ik uit de Oud-Turnhoutse politiek en wil ik de Turnhoutse N-VA aansturen.”

Paul Van Miert moet die partij opnieuw op de rails krijgen voor de gemeenteraadsverkiezingen. Het werd hem niet opgedrongen, zegt hij. “Uit een doorlichting bleek dat we in Oud-Turnhout een te zware vertegenwoordiging van N-VA’ers uit het hogere echelon hebben. Maar het is niet dat Bart De Wever heeft gezegd: ‘Polleke, verhuist gij maar.’ Ik ben de enige volksvertegenwoordiger uit de stadsregio. Het is al van Marcel Hendrickx geleden dat nog iemand uit Turnhout zijn stem in Brussel heeft kunnen laten horen.”

Sjerp

Paul Van Miert is ambitieus. Wil hij burgemeester worden in Turnhout? “Ik moet daar niet flauw over doen. Als je een lijst trekt, is dat het doel. Maar ik vind het belangrijker om een mooie ploeg te kunnen samenstellen. Wie de sjerp draagt, heeft geen belang, als we maar mee in het bestuur kunnen stappen.”

“Ik wil van de N-VA in Turnhout een sterke partij maken. De rotte appels moeten eruit. Ik haal liever een paar stemmen minder, maar met een eendrachtige ploeg, dan met bekende gezichten en opportunisten die de partij nadien uit elkaar doen vallen. Maar onderschat de N-VA in Turnhout niet. Els Baeten haalde bij de parlementsverkiezingen in 2014 ook ruim 9.000 voorkeurstemmen.”

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio