© Patrick De Roo

Lab Noord brengt jongeren samen

Wat de jongeren uit Antwerpen Noord verbindt? Hun liefde voor de stadscultuur. Het gloednieuwe Lab Noord organiseert activiteiten rond wat jongeren bezig houdt.

rvre

Ze komen naar Park Spoor Noord om te skaten, om van het park te genieten of om er onder de brug op een legale manier hun graffititalent uit te oefenen, de jongeren uit Antwerpen Noord. “En nu hebben ze er met Lab Noord een jongerenvereniging bij om hen dichter bij elkaar te brengen”, vertelt Hicham Bel, coördinator van Lab Noord.

“Alle 14 tot 26-jarigen kunnen bij ons terecht. Op vraag van de jongeren stellen we op regelmatige basis activiteiten en workshops samen om hun talenten verder uit te bouwen. Dat kan gaan van filmworkshops om leuke beelden te leren maken, tot graffitiworkshops. Wie weet treedt een van onze jongeren binnenkort in de voetsporen van filmmaker Adil El Arbi of graffiti-kunstenaar Banksy.”

Ook al bestaan er heel wat initiatieven voor de jongeren in Antwerpen Noord, toch heeft de buurt nood aan een organisatie als Lab Noord, volgens Hicham. “Het is belangrijk dat je jongeren een zo ruim mogelijke keuze biedt om hun potentieel ten volle te ontwikkelen.” Lab Noord gebruikt de ruimte van het voormalige jeugdhuis De Noordpool in Park Spoor Noord. De werkruimte wordt gebruikt als polyvalente ruimte.

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio