Alles wat u moet weten over de DVV Antwerp 10 Miles & Marathon

Foto: JHS

Alles wat u moet weten over de DVV Antwerp 10 Miles & Marathon

Print

De lente is eindelijk in het land en in het Antwerpse straatbeeld duiken dan plots ook massa’s lopers op. Velen van hen zijn in volle voorbereiding op een van de loopafstanden van de DVV Antwerp 10 Miles & Marathon.

Dit is het overzicht van de editie in 2016. Wil u een volledig overzicht van de editie in 2017? Klik dan hier.

De 31ste editie van het grootste loopevenement van Vlaanderen vindt dit jaar plaats op zondag 17 april. Lees hier wat u als deelnemer, supporter of toevallige passant moet weten over dit topevenement.

Doorblader hier de integrale bijlage van Gazet van Antwerpen over het loopevenement.

Wat staat er op het loopmenu?

Alles wat u moet weten over de DVV Antwerp 10 Miles & Marathon
Chiquita Kids Run Foto: François Buyssens

Uiteraard gaat de DVV Antwerp 10 Miles met de meeste aandacht lopen. Maar dat is niet het enige wat er op 17 april op het programma staat.

  • Om 9 uur wordt de loopmis knallend ingezet met de DVV Antwerp Marathon.
  • Om 11 uur kunnen de jongsten (4 tot 12 jaar) zich uitleven in de Chiquita Kids Run over een lengte van 1,4 kilometer.
  • Stipt om 12 uur start de vijf kilometer lange DVV Antwerp Short Run samen met de even lange recreatieve handbikewedstrijd.
  • Om 13 uur zal de New Balance Ladies Run van vijf kilometer op gang worden geschoten.
  • De hoofdmoot van de loopmaaltijd, de DVV Antwerp 10 Miles, vindt om 15 uur plaats. In drie waves met telkens een half uur tijd tussen, beginnen de lopers aan hun tocht. De handbikers leggen ook vanaf 15 uur hetzelfde parcours af.

Hoe verloopt het parcours van de DVV Antwerp 10 Miles & Marathon?

Alles wat u moet weten over de DVV Antwerp 10 Miles & Marathon
Het parcours van de Antwerp 10 Miles Foto: Golazo

Vanaf de startlijn aan de Thonetlaan op Linkeroever draaien de lopers naar rechts de Blancefloerlaan op. Vervolgens lopen ze de Antwerpse ring op en duiken ze de Kennedytunnel in. Dan draven ze verder langs de Scheldekaaien en lopen ze via de Sint-Paulusstraat het stadscentrum weer in. Langs de Meir komen ze op de Italiëlei en gaat de tocht verder door de Waaslandtunnel. Terug op Linkeroever komen de sportievelingen op de Charles de Costerlaan over de meet. Een tocht door de stad van exact 16,09km.

Alle andere wedstrijden gaan eveneens van start aan de Thonetlaan op Linkeroever. Deelnemers aan de Ladies Run, de Short Run en de Kids Run steken de Schelde niet over. Dat doen de marathonlopers wel. Zij worden al snel richting rechteroever gestuurd om van daaruit een meer dan 42 km lange calvarietocht te ondernemen via onder meer de districten en wijken Kiel, Hoboken, Wilrijk, Berchem, Deurne, Borgerhout, Antwerpen-Noord om uiteindelijk te finishen op de Grote Markt in Antwerpen-Centrum.

Bekijk hier de parcours van de verschillende wedstrijden.

Kan u zich nog inschrijven voor het loopfestijn?

De online inschrijvingen zijn helaas reeds afgesloten, maar wie toch nog wil deelnemen, kan zich nog op twee manieren inschrijven.

Tot en met 14 april kan u nog terecht bij de sportwinkels Runners Service Labs .

De echte late beslissers wenden zich op 15,16 of 17 april tot de Runners’ Lab Expotent op het Frederik Van Eedenplein op Linkeroever. Deze tent zal op vrijdag 15 april de deuren openen van 11u tot 20u en de dag er na kan u zich inschrijven vanaf 10u tot 17u. Op de dag van het loopfeest zelf zijn de loketten vanaf 7.30u geopend.

Heeft u als supporter of kijklustige iets te zoeken op de DVV Antwerp 10 Miles?

Zeker wel. Nagenoeg alle plekken op het parcours, afgezien van de tunnelkokers, zijn toegankelijk voor het publiek. Langs het parcours staan de supporters de lopers soms rijendik aan te moedigen. Plekken waar het over de koppen lopen is, zijn onder meer de Scheldekaaien, de start en finish op Linkeroever en de Meir.

Alles wat u moet weten over de DVV Antwerp 10 Miles & Marathon
Foto: Concentra

Mits een goede planning en een stel frisse benen is het zelfs mogelijk om de lopers tijdens de 10 Miles op meerdere plekken te zien passeren. Zo kan u bijvoorbeeld uw favoriete loper toejuichen bij de start aan de hoek met de Blancefloerlaan, vervolgens de voetgangerstunnel doorwandelen en u bij het buitenkomen van de tunnel ergens posteren op de Scheldekaaien. Vervolgens stevent u via de Reyndersstraat richting de hoek van Sint-Katelijnevest met de Meir waar u mits wat geluk uw loper een derde kan aanmoedigen. Tenslotte hebt u net genoeg tijd om een laatste keer de voetgangerstunnel door te wandelen en om uw loper richting de finish te schreeuwen bij het buitenkomen van de Waaslandtunnel.

Alles wat u moet weten over de DVV Antwerp 10 Miles & Marathon
Het fandorp Foto: MariÎn Ludo

Zoekt u echter een rustig plekje met goed overzicht raden wij u de berm van de autostrade aan, net voor het ingaan van de Kennedytunnel. Wilt u met eigen ogen zien hoe uw favoriete loper juichend over de meet komt na een afmattende tocht van 16 km kan u terecht op de zittribune aan de Charles De Costerlaan, maar we raden u aan er tijdig bij te zijn.

Voor supporters en bezoekers is er tal van randanimatie voorzien. Aan het fandorp, vlakbij de finishlijn aan de Charles De Costerlaan op Linkeroever kan u de sfeer en de zweetdampen opsnuiven en kan u een hapje en een drankje nuttigen.

Hoe kan u als supporter uw toegejuichte loper blijven volgen?

Dankzij de My Page op www.dvvantwerp10miles.be kan je dit jaar jouw favoriete loper(s) volgen aan de hand van live tussentijden die je kan vinden op de My Page.

Alles wat u moet weten over de DVV Antwerp 10 Miles & Marathon
Foto: Concentra

Voor iedereen die zijn loper gedurende de hele marathon wil aanmoedigen, biedt De Lijn ook opnieuw een plan aan om de marathon te volgen met de tram.

De DVV Antwerp 10 Miles & Marathon app is een handige app waar je alle info, zoals de afhaalplaats van het deelnamepakket, de locatie van het bedrijvendorp of de starttijden, kan terugvinden.

Maar ook voor supporters is de app interessant. Je vindt er een interactieve kaart van de event site terug en ook alle mobiliteitsinfo. Je kan via de app ook doorklikken naar de My Page van jouw favoriete loper en hem of haar op de voet volgen aan de hand van de live tussentijden.

Alles wat u moet weten over de DVV Antwerp 10 Miles & Marathon
Het terrein aan de Schippersschool Foto: SVDE

Waar kan ik met mijn sporttassen terecht?

Op het voetbalveld van de Schippersschool op de Charles De Costerlaan (op 100m van de finish) kan u uw sportzak droppen en na de wedstrijd weer afhalen.

Daar zijn eveneens tenten voorzien waar u zich kan omkleden. Er zijn echter geen douches voorzien.

Meer info op de officiële website van DVV Antwerp 10 Miles & Marathon

Bekijk hieronder de speciale bijlage met alle praktische gegevens

 

DVV Antwerp 10 Miles & Marathon