Dierenasiel Canina geeft tientallen honden uit kennel nieuwe toekomst

Print

Bezielers van Canina: moeder en dochter, Sil Van Dijck en Maria Van Der Mast. De derde bezieler, Gert Verheyen, was druk in de weer met de andere honden. Foto: Margo Tilborghs

Essen - In dierenasiel Canina in Essen arriveerden zaterdag 75 honden, afkomstig van de failliete kennel in Kasterlee waarover u vorige week al las in uw krant. Er dreigde verwaarlozing voor de dieren, maar intussen worden de honden in Essen gelukkig met de beste zorgen omringd.

Maar liefst 75 volwassen honden werden met vijf bestelwagens opgehaald. Het gaat om verscheidene rassen, zoals husky’s, labradors, golden retrievers, maltezers en Duitse herders. Voor al deze honden wordt nu een permanente thuis gezocht. Heel wat bezorgde dierenliefhebbers meldden zich al aan voor een adoptie.

“We kunnen niet iedereen zomaar binnenlaten”, zegt Maria Van Der Mast, een van de bezielsters van Canina. “De honden hebben al een behoorlijk stresserende ervaring achter de rug. Echt mager zijn de honden niet, maar ik vermoed dat ze de laatste dagen minder eten hebben gehad. Hier eten en drinken ze opvallend veel. Het is belangrijk dat ze nu tot rust kunnen komen.”

“Vijftien honden werden gisteren al overgeplaatst naar een dierenasiel in Schoten”, zegt Sil Van Dijk van Canina. “Dankzij een twintigtal vrijwilligers kunnen we de situatie aan. Enkelen onder hen vangen een hondje thuis op. Echt adopteren gaat voorlopig nog niet. Hun paspoort moet ook nog in orde worden gebracht.”

De gezondheidstoestand van de honden is gemiddeld. “We merken wel dat de honden die lange tijd in het asiel in Kasterlee verbleven, huidproblemen vertonen”, zegt Maria. “Agressief zijn ze niet, maar je moet er wel rekening mee houden dat ze sociaal contact niet gewoon zijn. Ze kennen helemaal niets en moeten nog alles leren, ze zijn niet zindelijk en dus enkel geschikt voor mensen met genoeg tijd én geduld.”

Lees het hele artikel maandag in Gazet Van Antwerpen - editie Noord

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio