WAASLAND-BEVEREN - STANDARD 0-1

Standard wint met kleinste verschil op de Freethiel na goal Legear

Print

Foto: Bruno Fahy/belga

Standard heeft Play-off 2A afgetrapt met een zuinige zege tegen Waasland-Beveren. Standard speelde dan wel met een gelegenheidselftal, de overwinning was terecht te noemen voor de Rouches. Jonathan Legear scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd op slag van rust: 0-1. Bekijk om 23u de videosamenvatting op Sportwereld.be!

 

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

 

Standard begon tegen Waasland-Beveren met enkele nieuwe namen, maar toch stuurde trainer Yannick Ferrera een redelijk sterk elftal het veld op. Emond en Tetteh namen de aanval voor hun rekening, Legear en Badibanga moesten voor de flitsen zorgen. Bij Waasland-Beveren stond Gano in de spits, joker Langil moest tevreden zijn met een plaats op de bank.

Bekijk hier de opstellingen van beide ploegen!

De wedstrijd kon niet slechter begonnen voor de jonge Benjamin Tetteh. Al na vijf minuten lag de Standard-aanvaller tegen het canvas na een zetje, snel werd duidelijk dat hij niet meer verder kon. Bekerheld Santini kreeg meteen de opdracht om zich warm te lopen, na tien minuten was de eerste wissel van de wedstrijd een feit. Standard begon het best aan het typische Play-off 2-duel, maar het was Waasland-Beveren dat de gevaarlijkste kansen bij elkaar voetbalde.

Smaakmaker Moulin probeerde het vanop afstand, maar vooral Gano had moeten scoren kort voor de rust. De rijzige spits slaagde er echter niet in een perfecte voorzet van Milosevic tussen de palen te koppen. Dan deed de vinnige Jonathan Legear net iets beter op slag van rust, met een snelle beweging zette hij Demir in de wind, Henkinet probeerde nog vliegensvlug uit doel te komen maar Legear legde het leer simpel in de korte hoek binnen. 0-1 op slag van rust, de Rouches met een goed gevoel de kleedkamer in.

Veel goede wil

Waasland-Beveren-trainer Stijn Vreven liet voor de wedstrijd optekenen dat zijn ploeg zoveel mogelijk wedstrijden wilde winnen in deze Play-off 2, en dat was er ook aan te zien in de tweede helft. Standard liet graag de bal aan de thuisploeg, maar dat deed er ondanks veel goede wil veel te weinig mee. Gano toonde nogmaals dat hij een goede spits is, maar dat hij o zo veel kansen nodig heeft om doelpunten te scoren. Kansen van Langil, Gano en Schrijvers vormden weinig moeite voor Standard-doelman Hubert, die opnieuw zijn kans krijgt in deze Play-off 2.

Door de overwinning springt Standard meteen naar de koppositie in Play-off 2A, Kortrijk en Moeskroen speelden zaterdag 0-0 gelijk. Volgende week ontvangt Standard KV Kortrijk, Waasland-Beveren moet naar Moeskroen.

Herbeleef hier de wedstrijd fase per fase!

Belangrijkste fases

5’ - We zijn nog geen vijf minuten ver of Benjamin Tetteh heeft al verzorging nodig na een klein zetje. Santini loopt zich al warm. Tetteh heeft het nog even geprobeerd maar is er weer bij gaan zitten. Santini maakt zich klaar om in te vallen.

14’ - Een diepe bal komt bij Jonathan Legear, die in één tijd Henkinet wil omspelen. De doelman van Waasland-Beveren staat echter goed op te letten en duikt gepast in de voeten van de blonde aanvaller.

42’ - Even wat opwinding hier in Beveren: Milosevic schildert een voorzet op het hoofd van de volledig vrijstaande Gano, maar diens kopbal mist onbegrijpelijk het kader.

45’ - GOAL - Schrijvers gaat aan de ene kant voor eigen succes in plaats van een aflegger en dan gaat het opeens razendsnel naar de overkant. Legear dolt wat met Demir en plaatst de 0-1 koeltjes naast Henkinet in doel!

53’ - Moulin mag het opnieuw proberen met een vrije trap maar Gano lijkt wel te slapen vandaag. Het leer schiet door tot bij de spits, maar die reageert veel te verrast om er iets mee aan te vangen.

79’ - Langil is erg gretig ingevallen. Deze keer vindt hij met een aflegger Schrijvers, die de 1-1 maar net naast plaatst.

88’ - Gano wordt nog eens diep gestuurd en knalt de botsende bal staalhard richting doel. Hubert houdt Standard alweer overeind.

Meer voetbalnieuws