Vandoorne na F1-debuut: "Benieuwd wat de toekomst brengt"

Stoffel Vandoorne Foto: McLaren

Vandoorne na F1-debuut: "Benieuwd wat de toekomst brengt"

Print
Onze landgenoot Stoffel Vandoorne heeft een uitstekend debuut in de Formule 1 achter de rug. Vandoorne wist tijdens zijn debuutrace immers meteen in de punten te finishen.

Tijdens de kwalificatie zorgde Stoffel Vandoorne al voor een grote verrassing door zich ondanks zijn gebrek aan ervaring in de McLaren-Honda MP4-31 toch als twaalfde te kwalificeren, zelfs voor teamgenoot Jenson Button.

Niets moet, alles mocht tijdens de race, in eerste instantie was de finish halen het belangrijkste doel. Uiteindelijk slaagde Vandoorne erin om als tiende over de finish te rijden en zo McLaren een eerste wk-punt van dit seizoen te bezorgen.

"De start was een beetje moeilijk maar uiteindelijk slaagde ik erin om het maximaal haalbare te verwezenlijken tijdens de mogelijkheid die ik kreeg," zei Vandoorne na afloop van de race. "Ik kan zeer tevreden zijn met mijn F1-debuut."

"Sinds het begin van het weekend voelde ik me erg comfortabel. Ik probeerde geen fouten te maken," aldus Vandoorne, die pas in laatste instantie te horen kreeg dat hij Fernando Alonso in Bahrein moest vervangen. "Om dan Bahrein te verlaten met een wk-punt is een bonus, aangezien ik zonder verwachtingen naar hier kwam."

Vandoorne reed zich opnieuw in de kijker bij McLaren, en bij uitbreiding de ganse F1-paddock. De kans lijkt echter klein dat Vandoorne ook in China opnieuw in de McLaren van Alonso zal mogen plaatsnemen. Met zijn race van vandaag gaf Vandoorne echter wel een mooi visitekaartje af voor een mogelijk racezitje in 2017.

"Dit weekend was een grote kans voor mij. ik heb er het beste van gemaakt. Ik heb getoond waartoe ik in staat ben en nu moet ik afwachten wat er volgt. Het is niet aan mij om daarover te beslissen, laat ons zien wat de toekomst brengt," besluit Vandoorne.

 

What a week it has been! Very happy with my @f1 debut and proud to have scored the first point for @mclaren this season! #BahrainGP #McLarenHonda #DreamsCameTrue

Posted by Stoffel Vandoorne on Sunday, 3 April 2016

Meer F1-nieuws op F1journaal.be:

Meer sportnieuws