© AFP

Hannover 96 ontslaat trainer Thomas Schaaf

Hannover 96, de rode lantaarn in de Duitse Bundesliga, heeft zijn Duitse trainer Thomas Schaaf aan de kant geschoven. De 41-jarige jeugdcoach Daniel Stendel neemt het roer over tot het einde van het seizoen. Dat bevestigde Hannover zondag op zijn website. Ook hulptrainers Wolfgang Rolff en Matthias Hönerbach konden beschikken.

De 54-jarige Schaaf betaalt het gelag voor de slechte resultaten sinds hij aangesteld is tijdens de wintermercato. Hannover verloor tien van zijn laatste elf wedstrijden. De “Roten” bengelen al het hele seizoen onderaan het klassement. Met tien punten minder dan Eintracht Frankfurt, dat zeventiende en voorlaatste is, lijkt de degradatie onafwendbaar. Zaterdag leed Hannover zijn twaalfde thuisnederlaag van het seizoen tegen Hamburg (0-3).

Afgelopen winter werd Schaaf gehaald als de opvolger voor Michael Frontzeck, die zelf ontslag nam. Schaaf stapte in mei 2015 op bij Eintracht Frankfurt, waar hij een jaar in dienst was. Daarvoor was hij veertien seizoenen aan de slag bij Werder Bremen (1999-2013). Schaaf werd met die club kampioen in 2004 en bekerwinnaar in 1999, 2004 en 2009.

Meer sportnieuws