Maleisiër Idham Pawi verrast op GP Argentinië, Livio Loi is 16e

Foto: EPA

Maleisiër Idham Pawi verrast op GP Argentinië, Livio Loi is 16e

Print

Khairul Idham Pawi (Honda) heeft zondag de Grote Prijs Moto3 van Argentinië, de tweede van achttien manches in het wereldkampioenschap, gewonnen. De 17-jarige Maleisiër hield na 100,9 kilometer maar liefst 26 seconden over op de Spanjaard Jorge Navarro (Honda). De Zuid-Afrikaan Brad Binder (KTM) mocht als derde mee het podium op en is de nieuwe leider in de WK-stand.

Pawi boekte zijn eerste profzege in zijn derde Grote Prijs. De Maleisische piloot van Honda startte op de derde rij en nam de race snel in handen op het natte circuit in Termas de Rio Hondo. Pawi bouwde zijn voorsprong steeds verder uit, zijn tegenstanders vermeden de risico’s.

Livio Loi (Honda) kwam als zestiende over de streep op 1:10.165. De 18-jarige Hasseltenaar grijpt daarmee net naast de punten. Loi was de enige piloot die voor regenbanden koos en daar haalde hij aanvankelijk voordeel uit. De Belgische Honda-renner was lang de enige die in het spoor van Pawi kon blijven, maar nadat het voordeel van de regenbanden voorbij was, viel Loi terug. In de openingsmanche op het circuit van Losail finishte hij nog als achtste.

Binder is met 36 punten de nieuwe leider in de WK-stand. De Italiaan Niccolo Antonelli (Honda), die twee weken geleden de GP van Qatar op zijn naam schreef, is tweede met 31 punten. Navarro maakt de top drie compleet, Loi is veertiende met acht punten.

Meer sportnieuws