Trump: “Brussel beseft nu dat het alle controle kwijt is”

Print

Donald Trump heeft zich in een toespraak over de migratieproblematiek opnieuw negatief uitgelaten over onze hoofdstad. “Iedereen werd zonder screening binnengelaten en het werd een ramp.” De Republikeinse presidentskandidaat beloofde in een interview elders dat hij de 19 biljoen dollar aan staatsschuld zou doen verdwijnen als hij acht jaar president kan zijn.

“Ik deed onlangs enkele uitspraken over Brussel”, verwees Trump naar de negatieve uitlatingen die hij begin dit jaar over onze hoofdstad deed. “Ik zei dat het er was alsof je in een hellegat leefde. Ik was er 25 jaar geleden en toen was het één van de mooiste steden ter wereld.”

“Een vriend van mij kwam net terug uit Brussel en zei: het is er als een bewapend kamp. Dat is omdat er mensen binnenkwamen die niet gescreend werden en het werd een ramp”, aldus Trump, die verwees naar een artikel in de New York Times waarin zijn uitspraken op de korrel genomen werden. “En twee maanden later hadden ze dit verschrikkelijk probleem in Brussel. Nu beseffen ze daar dat ze geen enkele controle hebben over hun stad.”

Volgens Trump mogen de Verenigde Staten niet dezelfde “fout” maken en moet er streng toegekeken worden wie het land binnenkomt. “Wij mogen niet de stomme mensen zijn”, verwees hij nog eens naar Brussel.

“Massieve recessie”

In een interview zondag met de krant Washington Post verklaarde de Republikeinse presidentskandidaat dat de Verenigde Staten volgens hem afstevenen op een “massieve recessie”. Volgens Trump zit het land op een “zeer, zeer grote zeepbel” en is het een “verschrikkelijke tijd” om in aandelen te investeren.

Trump wil de schuldenberg afvlakken door “slechte” handelsakkoorden met landen als China, Mexico en Japan te heronderhandelen. De daaruit voortvloeiende groei moet de VS in staat stellen tot een schuldafbouw. De presidentskandidaat denkt zo in twee termijnen de volledige schuldenberg van meer dan 19 biljoen dollar te kunnen afbouwen tot nul.

Bekijk de volledige speech van Donald Trump. De passage over Brussel is te zien vanaf 07:30.

.

Nu in het nieuws