Cyril Gautier wint zijn lichaamsgewicht in kaas na zege in Parijs-Camembert

Cyril Gautier (AG2R) heeft zondag de 77e editie van Parijs-Camembert (cat. 1.1.) gewonnen. De 28-jarige Fransman was na 205 kilometer van Audemer naar Vimoutiers sneller dan zijn landgenoot Anthony Delaplace. De Fransman Romain Feillu won vijf seconden later de sprint van een uitgedund peloton. Baptiste Planckaert finishte als vijfde en blijft leider in de Coupe de France.

Wielrennen op Sportwereld.be

De ontsnapping van de dag kwam op naam van drie renners: Julien Duval, Peio Olaberria en Giacomo Tomio. Het trio kreeg een mooie bonus van het peloton en zag de voorsprong oplopen tot 10 minuten. Op 50 kilometer van de finish werden ze evenwel gegrepen. In de finale slaagden vier renners erin om op de beklimming van de Cavée de Crouttes, op 15 kilometer van de finish, weg te rijden uit het peloton. Dat waren Pierrick Fedrigo, Anthony Delaplace, Cyril Gautier en Bryan Coquard, vrijdag winnaar van de Route Adélie de Vitré (1.1). Een groepje van twintig renners was evenwel niet ver en finaal zou alleen het duo Gautier-Delaplace uit de greep van het select pelotonnetje blijven.

Het duo sprintte om de zege en Gautier bleef Delaplace voor, goed voor zijn eerste overwinning van het seizoen, zijn vierde zege in zijn carrière na ritwinst in de Tour du Limousin (2.1.) in 2014 en de zege in de Tour du Finistère (1.1.) in 2013 en de Route Adélie de Vitré (1.1.) in 2010. Gautier volgt op de erelijst Julien Loubet op. Naar goede gewoonte ontvangt de winnaar van deze eendagskoers zijn lichaamsgewicht in kaas, een dubieus cadeau voor de 64 kilo zware Cyril Gautier...

Baptiste Planckaert (Wallonie-Bruxelles-Group Protect) behield zijn leiderplaats in het klassement van de Beker van Frankrijk. Na vijf wedstrijden heeft hij 36 punten voor op Coquard en 42 op Gautier. De volgende manche is de GP Denain op 14 april.

 

Bravo #CyrilGautier vainqueur de #ParisCamembert #ALLEZALM

Een foto die is geplaatst door AG2RLAMONDIALE ProCyclingTeam (@ag2rlamondiale_procyclingteam) op

Meer sportnieuws