Anderlecht - RC Genk 1-0

Blunder Genk-doelman levert Anderlecht zege op

Print

Anderlecht staat na een 1-0 winst tegen Racing Genk naast AA Gent op de tweede plaats van Play-off 1. Het mag daarvoor vooral Genk-doelman Bizot bedanken, die op pijnlijke wijze flaterde bij het enige doelpunt van de match.

Bekijk de samenvatting van 23u

Anderlecht-Genk, minuut 66. De thuisploeg speelt niet echt slecht en heeft de match onder controle, maar grote kansen dwingt het niet af. Het is integendeel Genk dat in het begin van de match een dubbele reuzenkans heeft laten liggen. Maar dan volgt het moment van Marco Bizot: de Nederlander plukt een hoge voorzet van Dennis Praet simpel uit de lucht, denkt al waar hij de bal heen zal sturen, maar laat dan domweg het leer los. De bal stuitert over de lijn. Ongeloof in het Astridpark: is dit nu een manier om een wedstrijd te winnen?

Ja dus, en voor Anderlecht waren de drie punten broodnodig. Met een verlies of zelfs gelijkspel zou de titeldroom al voorbij geweest zijn voor de titelrace echt begonnen was. Nu komen de mannen van Besnik Hasi naast AA Gent op de tweede plaats van het klassement, op vier punten van leider Club Brugge.

Blunder Genk-doelman levert Anderlecht zege op
Bizot wordt getroost Foto: Photo News

Spilfiguur Bizot

De match begon ook niet fantastisch voor de Belgische recordkampioen: de bezoekers uit Limburg begonnen het beste aan de wedstrijd, met onder meer een reuzenkans voor Karelis. Proto redde knap én reageerde ook erg gevat op de rebound van Bailey. Maar gaandeweg nam de thuisploeg het commando over en dat resulteerde in kansjes voor Conté en Djuricic. De beste kans was er voor Praet, maar zijn kopbal werd gestuit door een prima redding van ...Bizot.

Ook in de tweede helft was Anderlecht beter, maar echt grote kansen bleven uit. Enkel vlak voor tijd was het nog eens dichtbij een doelpunt, toen Bizot alweer een bal loste. Gelukkig voor de Nederlander werd hem het lot van een tweede tegengoal bespaard.

Meer voetbalnieuws