Hoe een paardenstaart op een vliegtuig Twitter deed ontploffen

Print
Er zijn heel wat zaken waar mensen zich aan storen bij medepassagiers op een vliegtuig. Veelvoorkomende ergernissen zijn onder meer: stoelen die te ver naar achter worden gezet, te luid pratende buren en passagiers die het gangpad blokkeren. Een Amerikaanse columnist heeft daar een nieuwe ergernis aan toegevoegd: lange haren die ongegeneerd over de stoel worden gegooid.

Dante Ramos, een columnist bij de Amerikaanse krant The Boston Globe, wist niet wat hem overkwam op zijn vlucht tussen Houston en Boston. Op het moment dat hij op zijn tv-scherm naar een film aan het kijken was werd zijn kijkervaring abrupt doorbroken door de vrouw die in de zetel voor hem zat.

Die dame vond er niet beter op dan haar lange haren over haar stoel te hangen. Dante Ramos keek zijn buur aan met een blik van “meent zij dat nu echt?” en nam prompt een foto van het tafereel. Die foto plaatste hij op Twitter met het bijschrift “Proficiat … U hebt een hele nieuwe manier uitgevonden om uzelf onhebbelijk te maken op 10.000 meter hoogte.”

De tweet ging meteen viraal en werd druk bediscussieerd. Er volgden grappige reacties als: “Had je geen schaar bij?” en “een beetje kauwgom kan voor de oplossing zorgen”. Een andere twitteraar suggereerde: “een klein gesprekje en het ‘probleem’ zal zich zo wel oplossen”. Dat laatste gebeurde uiteindelijk ook, zonder dat er harde woorden vielen, verzekerde Ramos.

De columnist schreef op de website van The Boston Globe een bijdrage over het gebeuren en over het vreemde gegeven dat dit non-nieuws toch zoveel mensen in de ban houdt. Dat weet u dan ook weeral.

 

 

.

Nu in het nieuws