Turkse verenigingen houden komende zondag mars tegen terrorisme in Gent

De stadshal is op dit moment al een rouwplek Foto: fvv

Turkse verenigingen houden komende zondag mars tegen terrorisme in Gent

Print

In Gent organiseren drie Turkse verenigingen komende zondag een mars tegen terrorisme onder de noemer ‘Gent Against Terrorism’. Dat laat de jongerenorganisatie vzw Enderun, één van de organisatoren, wen.

“De aanslagen van de laatste maanden hebben ons ook zeer diep geraakt”, zegt Semih Baykal (vzw Enderun). “Daarom hebben we besloten om een betoging te houden tegen terreur.”

De optocht start zondag 10 april om 11 uur in de Meerhem, ter hoogte van de Antoon-Sanderusstraat, en eindigt onder de stadshal op het Emile Braunplein. Zowel bij de start als het einde zullen toespraken gehouden worden.

Op de evenementenpagina “Gent against terrorism” gaven al meer dan duizend mensen te kennen dat ze deelnemen. “Het zal een heel interculturele betoging worden, omdat we zeer veel mensen verwachten met een verschillende afkomst, waaronder Belgen, Turken, Italianen, Fransen, Nederlanders, ....”

De initiatiefnemers lanceerden ook een crowdfunding-campagne op het crowdfundingsplatform van de stad Gent. “Voor elke meter die we samen solidair overbruggen, willen we minstens één euro ophalen. De opbrengst van de funding zal gelijk verdeeld worden onder drie vzw’s die zich inzetten voor educatie, solidariteit en het goede doel.”

De organisatie zegt nog toelating gekregen te hebben van de lokale politie.