Hannes Obreno bevestigt suprematie op dag twee nationale timetrials

Foto: BELGA

Hannes Obreno bevestigt suprematie op dag twee nationale timetrials

Print

Bondscoach Dominique Basset kan het internationale roeiseizoen met voldoende vertrouwen tegemoet zien. Op zondag, de tweede en laatste dag van zijn time trials in het BLOSO centrum Hazewinkel in Willebroek, bevestigde Hannes Obreno, nadat de Bruggeling ook zaterdag de skiffrace overtuigend won.

Obreno, die het WK 2015 als twaalfde afsloot, liet zijn sterkste concurrent Jean-Benoit Valschaerts (RSN Brussel) net geen negen seconden achter zich. De 25-jarige skiffeur van de Brugse TR lijkt klaar om dat olympisch ticket, dat hem op het WK nog net ontglipte, over anderhalve maand wel binnen te halen. Lichtgewicht Niels Van Zandweghe (Brugse TR) finishte eervol derde op minder dan zes seconden van Valschaerts.

Ook Van Zandweghe mikt op een olympisch deelnameticket, maar dan wel in de lichtgewicht dubbeltwee. De lichte skiff komt niet op het olympisch programma voor. Van Zandweghe hoopt de dubbeltwee te delen met de Gentenaar Tim Brys, zevende op het WK 2016 in de lichte skiff, maar Brys (KR Club Gent) kon deze time trials niet afwerken wegens een griepaanval.

De volgende afspraak voor de Belgische toproeiers wordt de 39ste Grote Internationale Voorjaarsregatta, die volgend weekend op de Gentse Watersportbaan zal plaatsvinden.

Meer sportnieuws