REACTIES. Boonen kwam ten val: "Maak me zorgen om de pols"

Foto: Belga

REACTIES. Boonen kwam ten val: "Maak me zorgen om de pols"

Print
Tom Boonen eindigde op een vijftiende plaats, maar kwam ten val op de Hotond. "Ik maak me zorgen over mijn pols", aldus de kopman van Etixx-Quick Step na afloop. Wanty-Groupe Gobert Dimitri Claeys was een van de opvallendste figuren in de aanval vandaag en ging mee in de tweede vlucht. "Het was een enorm zware week, want ik heb twee vrienden verloren. Maar ik ben gemotiveerd, en probeer volgende week nog iets te tonen"

Wielrennen op Sportwereld.be

Tom Boonen werd vijftiende in de 100ste Ronde van Vlaanderen. "Ik ben in de afdaling van de Hotond gevallen bij die massale valpartij en maak me zorgen om mijn pols. Ik heb de hele dag pijn gehad aan mijn arm en pols. En dat speelde ook wel in mijn hoofd. Ik zal niet zeggen dat ik anders had meegeweest toen de besten bergop ervandoor gingen, maar het heeft wel gespeeld."

"Maar daar ga ik me niet achter verschuilen: de sterkste zat met Sagan vandaag in een andere ploeg. Als je ziet hoe hij wegrijdt op de Paterberg, dan kan je daar alleen maar respect voor hebben. Iedereen wist dat het daar zou gebeuren, maar hij rijdt er gewoon iedereen af. En dan als wereldkampioen solo aankomen, dat is echt mooi. Een knalprestatie. Sagan wint misschien niet veel maar als hij wint is het wel altijd een grote en schone koers. Ik draag Sagan een warm hart toe en was content toen ik hoorde dat hij won."

Boonen was zeker niet ontevreden over de collectieve prestatie van Etixx-Quickstep. "Als ik naar het volledig plaatje kijk, denk ik niet dat we mogen klagen. We steken ons niet weg. Je kan met iedereen wel wachten, maar dat schiet niets op. Je moet de koers wel hard maken. Dat hebben we geprobeerd. Tot onze knechten op een bepaald moment op waren en toen is alles wat stilgevallen en alles terug bij elkaar gekomen. En dan profiteren de anderen daarvan."

Zondag hoort Boonen in Parijs-Roubaix tot de favorieten, als zijn pols blijkt mee te vallen toch: "Het voordeel is dat Roubaix makkelijker te controleren valt dan de Ronde. Als sterke ploeg kan je daar meer van profiteren. We gaan dus volgende week gewoon opnieuw blijven doen wat we tot nu toe gedaan hebben. En dan valt er sowieso wel eens iets uit de bus. En als dat niet zo zou zijn, dan hebben we het tenminste geprobeerd. Ik ben opnieuw een beetje sterker geworden en ik maak me geen zorgen over mijn conditie. Enkel over mijn pols."

Vandenbergh: "Geen superbenen"

Stijn Vandenbergh moest zijn meerdere rekennen toen het trio Sagan-Vanmarcke-Cancellara de gashendel opentrokken. "De drie sterkste zijn vandaag weggereden. Het leek me een goed moment om op de Kwaremont te gaan, maar ik had geen superbenen. Ik voelde dat ik krampen kreeg op dertig kilometer. De koers liegt helaas niet."

Het was alvast alweer geen prijs voor Etixx-Quick Step, dat niet op het podium stond. "Inderdaad, maar we rijden een goeie koers", aldus Vandenbergh. Helaas missen we alweer een paar percent. We moeten er ons bij neerleggen dat er drie-vier renners gewoon beter zijn op dit moment.

Lefevere: "Boonen was beter dan ik dacht"

Patrick Lefevere bleef in Oudenaarde opnieuw met lege handen achter bij Etixx-Quick Step, dat in de Vlaamse klassiekers nog niet aan het feest was. "Ja, ik ben ontgoocheld",aldus de manager. "Maar de sterkste heeft gewonnen. We hebben alles geprobeerd maar we konden op de beslissende stukken niet mee. Ik kan ermee leven."

Tom Boonen werd uiteindelijk 15de. "Boonen was beter dan ik dacht", vervolgde Lefevere. "Hopelijk is hij volgende weken nog beter in Roubaix. We hopen vooral op beter weer."

Zdenek Stybar werd achtste: "Niemand kon het gat dichtrijden."

"Ik ben ontgoocheld want ik wilde winnen maar ik denk dat we ons best hebben gedaan en niets beter hadden kunnen doen", aldus Zdenek Stybar die achtste werd. Niki Terpstra strandde op de tiende stek: "We hadden drie kopmannen maar we komen allemaal tekort. Ik word nu tiende maar de vorm is vergelijkbaar met vorig jaar toen ik tweede werd."

 

A video posted by Maarten Delvaux (@maartendelvaux) on

Ploegleider Vanmarcke: “Sep heeft er maximum uitgehaald”

De derde plaats van Sep Vanmarcke in de Ronde van Vlaanderen is de juiste uitslag. Dat stelde zijn ploegleider bij LottoNL-Jumbo, Nico Verhoeven, zondag na afloop van de 100e editie van Vlaanderens Mooiste.

“De sterkste heeft gewonnen. Sep heeft het langst bij Peter Sagan kunnen blijven. Daarna kwam Fabian Cancellara bij hem aansluiten, die was frisser en heeft als locomotief kunnen functioneren waardoor Sep op het podium is kunnen eindigen.”
Vanmarcke, de enige kopman in zijn team, was zondag nota bene halfweg koers tot twee keer toe gevallen.

“Dan zit je wel even met samengeknepen billen in de auto”, aldus Verhoeven. “De eerste keer lagen er vier man van onze ploeg bij. Sep heeft een goede koers gereden en ook zeker niet dom gereden. Hij heeft het maximale eruit gehaald. Vooraf hadden we, met zo veel favorieten, voor dit resultaat getekend.”

Dimitri Claeys: "Ik heb twee vrienden verloren, enorm zware week" 

"Het was een enorm zware week voor mij en de ploeg. Ik heb twee vrienden (Antoine Demoitié en Daan Myngheer, red.) verloren, dus was ik erop gebrand om iets te laten zien vandaag. Het enige dat we konden doen was ons laten zien om zo onze ploegmaat Demoitié zo te eren, maar we moeten allemaal verder. Ik voelde me redelijk goed dus wilde proberen voor Kwaremont een gat te hebben. Ik weet van mezelf da ik iets kan betekenen, maar de laatste weken ging het vertrouwen naar beneden. Ik reed een goeie Omloop, maar daarna waren Dwars door Vlaanderen en de E3 Harelbeke een fiasco. Vandaag was het misschien een supercomensatie. Ook voor Parijs-Roubaix ben ik gemotiveerd. Ik heb er vertrouwen in en geloof in mezelf", aldus Claeys.

Jens Keukeleire: "Geen slechte Ronde gereden, maar kwam net iets te kort"

Jasper Stuyven: "De tijd van leren is voorbij, maar nu eerst slapen"

Meer sportnieuws