© Belga

Grootse Sagan: "Ik wil deze zege opdragen aan twee overleden collega's"

Peter Sagan voerde een straf nummer op in de Ronde van Vlaanderen, maar meteen na de aankomst waren zijn gedachten bij zijn onlangs overleden collega's Daan Myngheer en Antoine Demoitié.

jvh

Wielrennen op Sportwereld.be

Peter Sagan: "Ik ben heel blij met deze zege na een zeer zware wedstrijd. Er werd al van bij de start heel hard gekoerst, er waren veel valpartijen, en ik had ook nog eens een probleem met mijn wiel na 100 kilometer. Ik moet mijn ploegmaats bedanken, die vandaag heel mooi werk leverden. Maar mijn gedachten zijn vandaag toch vooral bij die twee kerels die vorige week jammer genoeg overleden. Ik wil deze zege aan hen opdragen. Ik denk nu ook aan ploegmaat Maciej Bodnar, die gisteren zwaar viel op training (en daarbij een dubbele kaakbeenbreuk opliep, nvdr.). Dat was zuur voor hem, en ik hoop hem snel terug op de fiets te zien."

"Dat ik nu de dubbel Ronde-Roubaix kan realiseren? Het is mooi dat dat nog kan, maar nu wil ik vooral genieten van deze grote zege. Volgende week is volgende week, en niet nu. Dat ik niet reken op mijn sprint? De wedstrijd was al heel hard gemaakt, maar het was moeilijk om bondgenoten te vinden. Niemand wilde met mij meerijden. Dus ben ik maar alleen aangekomen."

"Deze trui was mijn belangrijkste zege maar vanaf nu gaan we door", lachte hij. "De Ronde en Roubaix zijn de twee belangrijkste koersen voor mij. Ik ben erg gelukkig."

Meer sportnieuws