Opnieuw sterke verovering op IS behaald

Foto: EPA

Opnieuw sterke verovering op IS behaald

Print

Het Syrische regeringsleger (SAA) heeft zondag de stad al-Qaryatain, nabij Palmyra, op de terreurbeweging Islamitische Staat (IS) heroverd. Dat melden Syrische staatsmedia. Al-Qaryatain was één van de laatste IS-bolwerken in Centraal-Syrië. Soldaten zijn momenteel bezig de explosieven onschadelijk te maken die de terroristen in de stad hebben achtergelaten, meldde het officiële nieuwsagentschap Sana.

Waar de Syrische media het over een volledige herovering hebben, stelt de vanuit Groot-Brittannië werkende website Sohr dat de stad “voor meer dan de helft” is heroverd, maar dat in andere wijken nog hevig gevochten wordt.

IS veroverde al-Qaryatain in augustus. Het merendeel van de christelijke stadsbewoners sloeg toen op de vlucht. Weken later vernielden IS-militanten het nabij de stad gelegen en uit de vijfde eeuw na Christus daterende klooster Mar Elian.

Na het verlies van Palmyra en al-Qaryatain rest IS in de provincie Homs nog enkel de controle over Sochne, 70 kilometer ten noordoosten van Palmyra.

(belga)

.

Nu in het nieuws