Coaches van Tongeren en Wezet tevreden na winst in Beker van België handbal

Foto: BELGA

Coaches van Tongeren en Wezet tevreden na winst in Beker van België handbal

Print

Tongeren, bij de mannen, en Wezet, bij de vrouwen, wonnen zaterdagavond in Hasselt de beker van België in het handbal. Achteraf reageerden hun respectievelijke coaches erg tevreden.

Bij de heren mocht Callant Tongeren vieren. Jos Schouterden speelde zijn 17e finale als coach en mocht voor de 13e keer in zijn 40-jarige carrière als coach de beker mee naar huis nemen.

“Uiteraard ben ik tevreden met deze zege. Ik ben fier op mijn team! Sporting Nelo startte furieuze waardoor ik na 10 minuten een ander systeem moest hanteren. Op het kwartier voerde ik een positiewissel door en dat bleek achteraf de sleutel voor de zege te zijn. Neerpelt viel stil, wij gingen beter aanvallen en maakten zo het verschil. Vooraf werd aangekondigd dat deze finale een feest voor het handbal moest zijn en dat is het ook geworden. Meer dan 500 Tongerse fans stuwden ons vanaf de eerste minuut vooruit. Fantastisch! Op die manier is het plezant om naar een wedstrijd te kijken. Ik hoop dat het inspirerend werkt voor alle clubs en dat we dit in de toekomst nog vaak mogen meemaken. De fans van Neerpelt waren ontgoocheld en dat begrijp ik. Maar ze zijn altijd zeer waardig gebleven, hebben zich niet verloren in negativisme en zijn altijd hun ploeg blijven steunen. Dat is knap! Achteraf heb ik ook van hen heel veel felicitaties gekregen. Dat geeft een warm en fijn gevoel.”

“Ik ben zeer tevreden met deze zege” blikte Wezetcoach Edo Delic op zijn beurt terug. “Een verdiende zege rekening houdend met het parcours dat we hebben afgelegd. Op weg naar de finale schakelden we Hasselt, Antwerpen en Waasmunster uit. Gisteren haalden we het van Bocholt dat zich ten kost van ons plaatste voor de finale van de play-offs. Het zijn allemaal ploegen uit de top 5 van het dameshandbal. Ik ben tevreden over het spelpeil dat we in de finale haalden. Eigenlijk hebben we de match altijd in handen gehad. Beide ploegen speelden goed en verzorgd handbal. Beide ploegen speelden fysiek, agressief maar correct. Fairplay op het veld en een zalige sfeer in de tribunes.”

Meer sportnieuws