Deze ‘keukenfoutjes’ maken we allemaal wel eens

Foto: Shutterstock

Food

Deze ‘keukenfoutjes’ maken we allemaal wel eens

Print

Een volleerd chef-kok of de grootste keukenkluns : allemaal durven we wel eens onderuit gaan in de keuken. Maar na het lezen van deze vier tips spoel je pasta alvast nooit meer met koud water.

De koelkast

Na een bezoekje aan de supermarkt is het verleidelijk om alle boodschappen snel in de koelkast te proppen. Maar niet alle groenten en fruit horen thuis tussen de boter en de pot mayonaise. Leg uien, tomaten en zelfs bananen niet in de koelkast maar zoek een plekje in de voorraadkast of de berging. Zo nemen je vlezige tomaten geen vocht op wat de smaak alleen maar ten goede zal komen.

Zout

Per ongeluk het zoutvaatje in de soep laten vallen? Kieper je huisgemaakte soep niet meteen weg. Voeg wat aardappelen toe en je zal meteen het verschil proeven. Nog steeds te zout? Voeg dan wat kookvocht van vlees, groenten of vis toe. Ook dit kan de zoute smaak van je gerecht wat afvlakken.

Koffiebonen

De diepvries mag dan wel je beste vriend zijn om restjes in te vriezen toch kan je er niet zomaar alles in kwijt. Denk daarbij aan koffiebonen. Na een tijdje verliezen de koffiebonen hun heerlijke geur en laten ze een muffe walm na. De diepvries zal dit proces niet tegenhouden: integendeel, de geur zal nog sneller verdwijnen. Er wordt dan ook aangeraden om slechts kleine porties koffiebonen aan te kopen zodat je bij elk kopje koffie meegevoerd wordt naar die traditionele koffiebranderij op de hoek.

Noten daarentegen kan je zonder problemen in de diepvries stoppen. Zelfs maanden nadien zijn ze nog altijd even lekker en knapperig.

Pasta

Je pasta afkoelen met koud water na het koken? Geen goed idee! Je stopt dan wel het kookproces maar je verwijdert in één klap ook het zetmeel. Hierdoor heeft je pasta niet alleen minder smaak, ook die huisgemaakte saus zal heel wat minder goed binden. En zeg nu zelf: wat is een pasta zonder een rijkelijke saus?

NIET TE MISSEN