© © HBO

Steracteur neemt wraak op kritische presidentskandidaat

Wist u dat de Amerikaanse presidentskandidaat John Kasich geen fan is van de Oscar-winnende film Fargo uit 1996? Daar schrijft hij liefst drie pagina’s over in zijn boek Stand for Something. Toen acteur Steve Buscemi ermee geconfronteerd werd, nam hij heerlijk wraak.

Steve Buscemi was vrijdagavond de centrale gast in The Late Show Friday. Presentator Steven Colbert kondigde hem er aan als een acteur die gedood wordt of sterft in zowat elke film waar hij in te zien is. “Klopt”, zei Buscemi. “Mijn favoriete scene waarin ik sterf, is toch die in The Big Lebowski.”

Colbert confronteert Buscemi ook nog met de drie pagina’s die de Republikein John Kasich in zijn boek Stand for Something schrijft over de film Fargo uit 1996. Die film van de broers Joel en Ethan Coen met Steve Buscemi in een belangrijke rol, won een Oscar, maar de Amerikaanse presidentskandidaat is er geen fan van.

In zijn boek beschrijft hij in detail hoe hij naar de videotheek Blockbuster gaat om de cassette - zo lang geleden is het - te huren. Wat hij te zien krijgt is niet naar de zin van Kasich en zijn vrouw Karen. Vooral de scene waarin Buscemi sterft, gaat te ver voor de Amerikaan. “Zo brutaal en compleet onnodig”, beschrijft hij het.

Kasich startte zelfs een campagne om de film uit de handel te krijgen bij Blockbuster, maar dat lukte hem niet. “Om hem te steunen, heb ik zelf een film gemaakt van zijn boek”, zegt Buscemi. “Daar heb ik al een fragment uit bij.”

Wraak nemen, zo doe je dat...

Nu in het nieuws