Eerbetoon levert kippenvelmoment op in Brugge: "Koersen vandaag niet met acht maar met negen"

De renners van Wanty-Groupe traden zonet aan op het startpodium van de Ronde van Vlaanderen. Ze hielden daarbij samen met het talrijk toegestroomde publiek een indrukwekkende minuut stilte voor hun overleden ploegmoet Antoine Demoitié. Zijn ploegmaats rijden vandaag ook met een speciaal shirt met zijn beeltenis.

Wielrennen op Sportwereld.be

De Wanty-Groupe Gobertfamilie verloor in de nacht van afgelopen zondag op maandag Antoine Demoitié. De 25-jarige renner raakte tijdens Gent-Wevelgem van vorige week betrokken in een ongeval en overleed later aan zijn verwondingen in het ziekenhuis van Rijsel.

De acht renners die de start nemen in de Ronde van Vlaanderen kwamen het podium opgereden met een zwarte t-shirt over hun koerskledij. Daarop een beeltenis van Antoine Demoitié en de tekst 'Ride for Antoine'. Toen iedereen het wedstrijdblad had getekend,stelden de renners zich zij aan zij op het podium en werd er voor een massaal volgepakte Markt van Brugge één minuut stilte gehouden. Na dit zeer emotionele moment barstte een overdonderend applaus los.

Ploegmaat Kenny Dehaes sprak zijn pijn uit voor de start: "Het is voor ons allemaal een heel moeilijke week geweest. We rijden vandaag voor Antoine en ook voor Daan (Myngheer, nvdr.). Ik denk dat vandaag iedereen boven zichzelf zal uitstijgen om hen een passend eerbetoon te geven." En Marco Marcato liet mooi weten: "We koersen vandaag niet met acht maar met negen."

Niet alleen de Wanty-wagens reden rond met een rouwlintje, ook op wagens van Ag2r en FDJ werd stilgestaan bij de overlijdens van Demoitié én Myngheer:

Meer sportnieuws