Dit zeiden Cancellara, Van Avermaet, Sagan, Boonen en co voor de start: "Het wordt een mooie dag"

Print
De 100ste Ronde van Vlaanderen gaat om 10u15 van start op de Brugse Grote Markt, en onze journalisten zijn uiteraard masaal ter plaatse om de renners aan de tand te voelen. We verzamelen hier voor u alle reacties!

Volg de 100ste Ronde van Vlaanderen hier LIVE van start tot finish!

Greg Van Avermaet (BMC): "Ik heb graag een harde race en dat kunnen we zelf in de hand werken maar we hebben dan wel de hulp nodig van andere ploegen. De ploeg is goed, het wordt een mooie dag. Wat ik net nog tegen Boonen zei? Mijn respect voor Tom is heel groot, ik ben alvast blij dat hij erbij is en we hebben overlopen hoe de voorbije week was. Ik heb bij BMC lang moeten wachten om kopman te zijn, het is dan ook speciaal om nu met het legendarische nummer 51 van Eddy Merckx te rijden."

Fabian Cancellara (Trek-Segafredo): "Dankje Brugge voor alle jaren dat jullie mij zo luid hebben aangemoedigd. Als ik vandaag win, kom ik volgend jaar naar de start om de podiumpresentatie te doen want dit is de mooiste koers van het jaar. Het is wel emotioeeel omdat dit mijn laatste keer is maar ik focus op de race. Ik ga wel genieten van die laatste keer. Het is ook aan de anderen om iets te doen, ik kan wachten en rekenen..."

Tom Boonen (Etixx-QuickStep): "Laatste keer? Daar zullen we het over paar weken over hebben. Het is goed weer, maar soms zijn dat de zwaarste edities want dan blijft de snelheid hoog en kan je niet recupereren. Of ik top ben? Ik ben goed. En er zijn voldoende kilometers om in competitie te komen. Dit zijn de dagen waar je het voor doet. Deze beleving zie je nergens, zelfs niet in Roubaix. Het wordt wel een iets andere wedstrijd dan de voorbije jaren. Wij gaan alvast minder controlerend rijden, missschien kunnen we de koers wel vroeger openbreken met ons numeriek overwicht."

Sep Vanmarcke (LottoNL-Jumbo): "Ik trouw dit jaar en word papa, maar zou toch eerst graag nog de Ronde van Vlaanderen winnen. Ik heb nog nooit zo fris als nu aan de start in Brugge hier gestaan. Ik voel een klein beetje spanning."

Peter Sagan (Tinkoff): "De Ronde is een mooie wedstrijd. Belangrijk ook voor mij maar dat is het voor iedereen. Ik ben blij dat er zo veel volk kwam opdagen en dat mijn supporters zo talrijk aanwezig zijn. Mijn zege in Gent-Wevelgem gaf me alvast veel vertrouwen."

Aleksander Kristoff (Katusha): "Mijn tweede plaats in de Driedaagse De Panne-Koksijde was een goede comeback nadat ik ziek was maar ik was nog niet zo goed als vorig jaar. Ik weet ook nog niet waar ik sta in vergelijking met de andere favorieten, we zullen zien."

Jürgen Roelandts (Lotto-Soudal): "Een beetje afwachten. De weersomstandigheden zijn misschien iets te gemakkelijk voor mij. Al hopen Tiesj en ik vooral op een harde koers.

Tiesj Benoot (Lotto-Soudal): "Ik heb mijn naam op de weg naar hier al veel horen scanderen. Kippenvel voor mij zo'n podium. Voorlopig is het weer nog goed voor mij. Ik hoop op een harde race. En ik heb geen bang van de warmte. Dat was het vorig jaar ook en toen werd ik toch ook vijfde."

Niki Terpstra (Etixx-Quick-Step): "Ik heb geen zin om weer de hele dag in de achtervolging te rijden. Dus graag zitten we dit keer vooraan. Wanneer ik ga? Op het juiste moment."

Stijn Vandenbergh (Etixx-QuickStep): "Ben ik klaar om te winnen? Sterk genoeg om finale te rijden. Maar er zijn renners die getoond hebben dat ze sterker zijn dan ik."

Geraint Thomas (Sky):" Ik had toch niks te doen vandaag, dus ik doe maar mee. De ploeg moet winnen, ik kan dienende rol spelen, of het zelf proberen."

Michael Kwiatkowski (Sky): "Ik ben niet de enige kopman vandaag. In een wedstrijd als deze kan je best starten met verschillende speerpunten. We hebben met Stannard, Thomas, Rowe en ikzelf voldoende renners die deze wedstrijd aankunnen. Het zal mijn taak zijn om onze ploeg goed gegroepeerd te houden. Ik houd vooral rekening met Cancellara en Sagan. Cancellara rijdt als een van de sterkste."

Preben Van Hecke (Topsport Vlaanderen -Baloise): "Aanvallen en blijven aanvallen vandaag. De wedstrijd is van een ander niveau. Het zal behelpen worden. Jonas Rickaert is voor ons de man die in de vroege vlucht moet zitten. Ik denk dat Pieter Vanspeybrouck wel de finale kan rijden."

Jens Keukeleire (Orica-GreenEDGE): "Als ik ooit de Ronde win, kom ik het jaar nadien te voet naar de start. Ik woon immers in Brugge."

Filippo Pozzato (Southeast-Venezuela): "Ik hoop dat ik in vorm ben, hopelijk heb ik geluk. Even goed als in 2012? Het zal net iets minder zijn..."

Lieuwe Westra (Astana): "Ik ga proberen zo lang mogelijk te volgen. Boom is bij ons de kopman, ik ga hem proberen zo lang mogelijk bij te staan. In de Driedaagse De Panne-Koksijde had ik alleszins wonderbenen."

Zico Waeytens (Giant-Alpecin): "In Gent-Wevelgem heb ik te veel met mijn krachten gewoekerd waardoor ik in de finale te kort kwam. Ik hoop mij vandaag zo lang mogelijk te verstoppen."

Meer sportnieuws