“Als ik borstvoeding  moest geven, werden  de opnames stilgelegd”

Foto: Patoulle Linkeroever

“Als ik borstvoeding moest geven, werden de opnames stilgelegd”

Print

Ze wil liever niet vastgepind zitten op comedy, maar de feiten liegen er niet om: Eva Binon (33) fleurde de cast van Loslopend Wild al op en voor Patrouille Linkeroever, de nieuwe VTM-reeks over een klungelig politiekorps, kruipt Eva in het kortgerokte uniform van selfiekoningin Saskia, een aspirant-agente die sneller tweet dan haar schaduw. “Het enige wat ik met haar gemeen heb, is dat ik ook niet op mijn mondje ben gevallen” , lacht Eva, die met haar baby van één maand op de set stond.

Binon komt uit Bouwel in de Kempen, maar heeft zich genesteld in Gent, waar ze ook een theateropleiding volgde, na een jaartje pedagogie in Leuven.

We zien je aan het werk als Saskia in Patrouille Linkeroever. Wat vind je zelf van haar?

Minon: Het is een heel fijn personage. Door haar lichtheid en complexloosheid was ze heel fijn om te spelen.

“Als ik borstvoeding  moest geven, werden  de opnames stilgelegd”
Foto: Geert Van de Velde

Je behoort tot de vaste kern van theatergezelschap Compagnie Frieda, maar sijpelt nu volop door naar tv. Was dat het plan?

Tv is nooit mijn ambitie geweest, dat is er stilletjes bijgekomen. Ik ben eigenlijk altijd goed aan de bak gekomen, ook in het theater. Als je dingen kunt maken waar je achter staat, komt het financiële soms op de tweede plaats. Daarmee wil ik niet zeggen dat mensen uit de kunstensector niet betaald moeten worden.

Ga je je toespitsen op comedy wat tv-werk betreft?

Nee, ik hoop dat ik daar nu niet op vastgepind word. Ik heb daar wel een beetje schrik voor. Linkeroever was zo’n fijne productie, een fijn scenario, ... ik wilde het echt graag doen. Ik weet ook niet waarom ze me veel voor comedy vragen.

Je bent kort voor de opnames van Patrouille mama geworden, niet?

Ja, een maand voor de opnames ben ik bevallen. Ik nam de baby daarna mee naar de set. Een avontuur, maar het is goed verlopen omdat het zo’n warme ploeg mensen is. Ik heb borstvoeding gegeven en ze hadden op voorhand gezegd: “Stel dat we de set moeten stilleggen, dan doen we dat.” In het begin was er wel wat extra werk, maar het was heel fijn geregeld: ze hadden in een kamertje voorzien waar mijn lief zat met het kindje, op de set, dicht bij mij. Heel tof, want anders had ik deze rol waarschijnlijk ook niet gedaan. Een maand na de bevalling je kindje zo weinig zien, dat wilde ik niet.

Soms was het ook heel grappig, zo’n baby op de set. Dan waren we aan het filmen op de camping en dan kwam mijn lief opeens aangelopen met ons huilend dochtertje: “Oké, die moet nu gewoon eten krijgen.”

.

Nu in het nieuws