© Photo News

Nu zondag witte mars door Antwerpen

Er komt dan toch een witte mars naar aanleiding van de aanslagen in Brussel. Ze vindt nu zondag om 12u plaats in Antwerpen en loopt van de Bolivarplaats tot het Steenplein. De organisatoren zijn studenten Keno Janssens (22) uit Boom en Yannick Stoop (21) uit Kontich. “We willen ons respect tonen voor de slachtoffers van 22 maart”, vertelt Keno. “En daarnaast willen we tonen dat er in deze donkere dagen nog altijd hoop is voor een vredige toekomst. Voor haat is er daarom geen plaats op de mars. Ook provocerende boodschappen zijn niet welkom.”

dvd

Keno en Yannick kregen toestemming van de politie voor de manifestatie, die ze #prayforbrussel doopten. “We vonden het bijzonder jammer om te horen dat de vorige mars moest worden afgelast”, zegt Yannick. “We zijn blij dat we nu als één door Antwerpen mogen stappen.”

Op Facebook kondigden al enkele honderden mensen hun deelname aan. De organisatoren zijn nog op zoek naar stewards om alles in goede banen te leiden. Die kunnen zich melden via de Facebookpagina ‘Witte mars 03/04/16 #pray4brussel’.

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio