Turkije blokkeert buitenlandse edities Zaman

Foto: AFP

Turkije blokkeert buitenlandse edities Zaman

Print

Turkije heeft woensdagavond de websites van de Europese en Amerikaanse edities van de krant Zaman geblokkeerd, waaronder die van België (zamanbelcika.be), Nederland (zamanhollanda.nl), Frankrijk (zamaningiltere.com) en Duitsland (zaman-online.de). Dat bevestigt Zaman Vandaag.

“Na de nationalisering van de Turkse krant Zaman gingen wij buiten Turkije gewoon door met kritische berichtgeving over de regering-Erdogan. Dat werd kennelijk te bedreigend gevonden”, zegt hoofdredacteur Mehmet Cerit van Zaman Vandaag. Cerit zegt weinig te kunnen doen tegen het blokkeren van de website, omdat het is gebeurd in opdracht van de Turkse overheid. De Nederlandstalige website van Zaman Vandaag, zamanvandaag.nl, is overigens niet geblokkeerd.

Cerit zou willen dat de Europese politiek zich verzet tegen de blokkade, maar heeft er weinig hoop op. “Europa en ook premier Rutte durven niet tegen Erdogan te protesteren. Ze hebben hem te hard nodig in de vluchtelingencrisis. Zo gaat de persbreidel dus nu de grens over.”

Nu in het nieuws