Café Plansjee neemt afscheid met groot feest

Foto: gva

Café Plansjee neemt afscheid met groot feest

Print
Antwerpen -

Na 26 jaar houdt café Plansjee in de Wolstraat er mee op. Vanavond is er nog een afscheidsfeest, begin mei opent op dezelfde plek een nieuwe bar.

De Plansjee is nog een van de weinige oercafés van ’t Stad. Het publiek bestaat uit een mix van antiekhandelaren, studenten en doorwinterde tooghangers. Bruce Springsteen kwam er ooit een terrasje doen en ook de mannen van Pink Floyd vonden na een optreden hun weg naar de kroeg.

“Na 26 jaar is het mooi geweest en is de tijd rijp om de zaak door te geven”, zegt ex-zaakvoerder Peter Kint. “Gelukkig waren de uitbaters van de Pallieter (bekende bruine kroeg aan het Mechelseplein, red.) meteen bereid om de zaak nieuw leven in te blazen.”

De drie overnemers hadden al langer een boontje voor de zaak. “We liepen altijd al rond met de gedachte om deze zaak over te nemen als ze vrij zou komen”, vertelt Fonne Wuyts. “Het is een mooie zaak waar een rijke Antwerpse geschiedenis aan kleeft. Voor het café de naam Plansjee kreeg, was het als De Kroeg ook al ontzettend populair. Het café ademt gezelligheid uit en door de jaren heen ontmoette ik er heel wat toffe mensen.”

Eerder deze week gaf cafébaas Peter Kint het roer definitief uit handen en vanavond organiseren de nieuwe zaakvoerders nog een groot afscheidsfeest voor de trouwe stamgasten van de Plansjee. “Op die manier kunnen ze nog een laatste keer zien hoe hun zaak er uitzag voor onze grote opknapbeurt”, zegt Wuyts. “Bovendien is een feestje de ideale gelegenheid om de huidige drankvoorraad op te maken.”

Op 1 mei openen Wuyts en zijn kompanen een nieuwe zaak op de plaats van de Plansjee. “Een naam voor het nieuwe café hebben we nog niet, maar we vinden het wel belangrijk om op een of andere manier een link met het verleden te bewaren.”

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio