© AFP

“Aanslag in Frankrijk verijdeld”, maar precieze doelwit blijft onbekend

Bij de huiszoeking in de Parijse voorstad Argenteuil werd vorige week een “ongezien arsenaal explosieven” gevonden, dat heeft procureur François Molins gezegd op een persconferentie.

Na de arrestatie van terreurverdachte Reda Kriket (32) werden in zijn appartement chemische en elektronische elementen gevonden waar bommen konden worden gemaakt. “In een kluis vonden we zes capsules met glycerinezuur, 1,3 kilogram industriële explosieven, vijf kalashnikovs met bijhorende opladers, een machinegeweer afkomstig uit Kroatië, zeven handgeweren, pepperspray, en een enorme hoeveelheid munitie”, beschreef Molins. In een gewone pot tupperware werd 150 gram TATP (springstof) gevonden.

Er lag ook alle materiaal dat nodig was om de bommen in elkaar te knutselen: ontstekers, een elektronische weegschaal, handschoen, thermometers, beschermingsmaskers...

Op twee computers werden djihadistische propaganda en handleidingen om bommen te maken gevonden.

De Franse speurders zijn ervan overtuigd dat ze een “imminente terroristische aanslag” hebben vermeden, maar ze weten niet wat het precieze doelwit was. “De ontdekking van die schuilplaats laat ons vermoeden dat we een extreem gewelddadige aanslag door een terroristisch netwerk hebben kunnen voorkomen”, verklaarde Molins.

Nu in het nieuws