Politie nog steeds op zoek naar ouders van overleden baby in schoendoos

Print

Televisiemaker Faroek Özgünes vraagt samen met politie en parket tips over de pasgeboren baby die ruim twee maanden geleden dood werd achtergelaten aan een bushalte in Sint-Genesius-Rode, zo meldt VTM NIEUWS in een persbericht.

De baby werd op 14 januari aangetroffen in foetushouding in een schoendoos en was volledig aangekleed met proper gewassen kleren. “We zijn nog altijd op zoek naar de ouders van het kindje”, zegt Peter Bellemans van de lokale recherche van Sint-Genesius-Rode.

Politie nog steeds op zoek naar ouders van overleden baby in schoendoos
De schoendoos waarin het babylijkje werd aangetroffen. Foto: Foto Politie

Uit DNA-onderzoek blijkt dat de baby door zijn moeder is aangekleed. “Maar of zij ook degene is die hem aan de bushalte heeft achtergelaten, weten we niet”, benadrukt Bellemans. “We willen de kledij van de baby laten zien, in de hoop dat iemand die herkent en dat die tip ons naar de moeder kan leiden. Opvallend: het zijn kleren die al gedragen zijn, wellicht door een andere baby in het jaar 2012.”

De speurders hopen door informatie van de kijkers van “Faroek” bijkomende informatie te krijgen die hen naar de ouders kan leiden.

Nu in het nieuws