Internationale schorsing dreigt voor Griekse voetbalteams

Foto: AP

Internationale schorsing dreigt voor Griekse voetbalteams

Print

De Griekse voetbalploegen (clubs en nationaal elftal) moeten vrezen voor een collectieve schorsing nadat een bijeenkomst tussen de Griekse regering en vertegenwoordigers van de FIFA en UEFA woensdag geen soelaas bracht.

Het probleem voor de Griekse teams ligt hem in de annulering van de Griekse beker door de Griekse regering na supportersgeweld. De UEFA en FIFA geven de regering nu nog een week om van gedachte te veranderen.

“We hebben gediscussieerd over de annulering van de Griekse beker, die voor ons onaanvaardbaar is”, verklaarde één van de vertegenwoordigers van de FIFA Kostaki Koutsokoumnis, tevens de voorzitter van de Cypriotische voetbalbond. “We hebben de Griekse regering een week gegeven om terug te komen op die beslissing, maar ik vrees dat dit niet zal gebeuren.” Koutsokoumnis liet ook weten dat de FIFA dan nog eerder voorstander is van een annulering van alle voetbalcompetities in Griekenland, als er gevaar voor supportersgeweld bestaat. “Enkel de beker afgelasten is geen oplossing.”

De Griekse viceminister van Sport, Stavros Kontonis, annuleerde de Griekse beker na supportersgeweld in de halve finale tussen PAOK Saloniki en Olympiakos. Thuisploeg PAOK Saloniki kreeg voor de rellen een aftrek van vijf punten in de Griekse competitie en een boete van 100.000 euro. Bovendien moet het drie wedstrijden achter gesloten deuren spelen.

De Griekse voetbalbond is ondertussen naar het hoogste Griekse gerechtshof getrokken om de annulering van de bekercompetitie aan te vechten. Het vindt de beslissing van Kontonis “ongrondwettelijk en illegaal”. “Bovendien schendt het de internationale reglementen”, klinkt het.

MEER SPORTNIEUWS