Nog 87 slachtoffers in Belgische ziekenhuizen

Foto: Photo News

Nog 87 slachtoffers in Belgische ziekenhuizen

Print

In de loop van de dag hebben drie Belgische slachtoffers van de aanslagen het ziekenhuis mogen verlaten. Er verblijven op dit moment nog 87 patiënten in het ziekenhuis, onder wie 47 op de afdeling intensieve zorgen.

Nog 87 slachtoffers in Belgische ziekenhuizen
De koning en de koningin staken de zorgverleners vorige week een hart onder de riem. Foto: EPA

In de loop van woensdag hebben drie Belgische slachtoffers van de aanslagen op de luchthaven Brussels Airport in Zaventem en op het metrostation Maalbeek in Brussel het ziekenhuis verlaten en zijn naar huis kunnen gaan. Dat meldt Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD). Momenteel verblijven dus nog 87 patiënten in Belgische ziekenhuizen. 31 personen krijgen gespecialiseerde zorgen in brandwondencentra.

Van de 87 patiënten liggen er nog steeds 47 op intensieve zorgen. Oorzaak van dit grote aantal gewonden op intensieve zorgen zijn de aard en de ernst van de verwondingen. Maggie De Block: “Wij beseffen goed dat dit een zware beproeving is voor de patiënten én voor hun families en onze zorgverleners stellen dan ook alles in het werk om 24/7 iedereen zo goed mogelijk te verzorgen en op te vangen.”