REACTIES. Viviani: “Wilde zelf niet meedoen aan Ronde”

Foto: Photo News

REACTIES. Viviani: “Wilde zelf niet meedoen aan Ronde”

Print

“De ploeg geloofde in mij en wou dan ook voor mij werken. Ze hebben me afgezet in het wiel van Marcel Kittel en dan mocht ik het afmaken”, verklaarde Elia Viviani (Sky) woensdag na zijn ritzege in de Driedaagse De Panne-Koksijde.

Wielrennen op Sportwereld.be

“Simpel was dat niet, maar het is me toch gelukt. Marcel Kittel had nog enkele ploegmaats voor hem uitrijden en ik haakte mooi in. Door de eerdere passages aan de aankomstzone wist ik dat de wind in het nadeel stond, dus kwam het erop aan zo lang mogelijk beschut te blijven. Ik ben er op zowat 200 meter voor de finish uitgekomen en kon voorop blijven. Ik ben zeker blij met deze zege, want ik heb echt pech gekend op het wereldkampioenschap op de piste.”

“Zondag hebben wij een heel sterke ploeg voor de Ronde van Vlaanderen, maar zelf maak ik daar geen deel van uit. Dat heb ik zelf zo gewild. Het zou al te gek zijn om een plaats op te eisen in de selectie, als je weet dat anderen beter kunnen uitgespeeld worden in functie van onze kopman. De Ronde van Vlaanderen is dus niet voor mij weggelegd, maar de Scheldeprijs en Parijs-Roubaix wel. Daarna volgt ook een heel belangrijke Ronde van Italië, waarin ik me in de sprint ook wel wil tonen. De goede benen komen stilaan terug.”

Kristoff: “Eindzege wordt moeilijk”

Alexander Kristoff (Katusha) start dinsdag als leider aan de slotdag van de Driedaagse De Panne-Koksijde. Toch denkt de 28-jarige Noor dat een tweede opeenvolgende eindzege moeilijk wordt

“Ik pak wel weer vier seconden bonificatie, elke seconde telt”, reageerde Kristoff na zijn derde plaats in de tweede etappe. “Maar ik denk dat mijn marge op Lieuwe Westra net iets te klein is om met een gerust gemoed de individuele tijdrit tegemoet te zien. We zien wel, als het kan zal ik er alles aan doen om de witte trui tot het einde te behouden, maar het wordt bijzonder lastig.”

Kristoff heeft in de stand vijf seconden voorsprong op de Kazach Alexey Lutsenko en tien op de Nederlander Lieuwe Westra.

“Tijdens de rit van woensdag zag ik dat veel renners moe waren. Daar zal de slopende etappe van dinsdag zeker iets mee te maken hebben. Ook ik was niet honderd procent en kon niet over mijn beste benen beschikken in de sprint. Het kwam erop aan om in de laatste lange rechte lijn goed vooraan te zitten. Dat kostte heel wat kracht en ik moest wat in de remmen, toen ze voor mij bijna ten val kwamen. Daardoor verloor ik wat snelheid en moest ik mij weer helemaal op gang trekken. Ik kon alleen maar het wiel houden van Marcel Kittel en moest vrede nemen met een derde plaats.”

Vliegen pakt rode trui: "Vanaf eerste dag doel van gemaakt"

Loic Vliegen (BMC) wordt eindlaureaat van het bergklassement in de Driedaagse De Panne-Koksijde (cat. 2.BC). Donderdag zijn er immers geen punten meer te rapen voor dat nevenklassement. Vliegen moet wel nog de eindmeet overschrijden in de individuele tijdrit, dan is zijn rode trui definitief binnen.
"Ik heb mijn doel bereikt. De rode trui is van mij", verklaarde Vliegen. "Ik heb daar de eerste dag wel mijn doel van gemaakt. Nu was ik niet mee met de juiste vlucht, maar ik sprokkelde dinsdag gelukkig al voldoende punten. Deze Driedaagse De Panne-Koksijde is nu al geslaagd voor mij met deze rode bergtrui. Zaterdag rijd ik in Nederland de Volta Limburg Classic. Een koers die me wel ligt." .
 

Meer sportnieuws