Luchthaven Deurne: "Dit is nog even vol te houden, maar geen maanden meer"

Ook vandaag blijft de luchthaven van Zaventem nog gesloten. Verschillende vluchten worden afgeleid naar de regionale luchthavens en dat weegt op de luchthaven van Antwerpen. Antwerp Airport is helemaal niet voorzien op de grote toevloed aan passagiers. En voor de medewerkers wordt het stilaan te veel.

Ook vandaag vertrekken en landen er alweer 58 vliegtuigen in de luchthaven van Deurne en ook morgen staan er nog evenveel vluchten gepland. Dat brengt zo’n 3.500 passagiers per dag naar de luchthaven, vier keer meer dan anders.

De medewerkers zitten stilaan op hun tandvlees. “De mensen werken hier lange shiften en dat begint stilaan te wegen”, zegt luchthavencommandant Wim Verbist.

De luchthaven is ook niet op zo’n capaciteit voorzien. “Zo zijn er te weinig bakjes om persoonlijke spullen in te leggen en te weinig stoelen. Die hebben we nog speciaal moeten laten overkomen”, zegt Verbist.

Ook moest er bij de stad aan grote tent worden besteld, omdat passagiers ook voor het betreden van het gebouw moeten worden gecontroleerd. Dat levert eveneens wachtrijen op.

“Wij kunnen dit misschien nog een paar weken aan, maar geen maanden”, aldus Verbist.

">Meer over