Gary Neville op straat gezet bij Valencia

Foto: Photo News

Gary Neville op straat gezet bij Valencia

Print

Valencia heeft zijn Engelse coach Gary Neville ontslagen. Dat maakte de Spaanse club woensdag op zijn website bekend. De voormalige rechtsachter van Manchester United en het Engelse nationale team kreeg Valencia nooit op de rails en moet hiervoor de tol betalen.

“Na een zorgvuldige analyse van de sportieve situatie, heeft de club besloten om in het belang van Valencia een einde te maken aan de samenwerking met Gary Neville. De club wenst hem veel succes in zijn sportieve toekomst”, klinkt het.

Gary Neville was sinds begin december aan de slag als hoofdcoach en behaalde pas begin februari zijn eerste zege. Onder zijn leiding zakte het team weg naar een teleurstellende veertiende plaats.

Assistent Pako Ayestaran neemt tot het einde van het seizoen de honneurs waar als hoofdcoach. Ayestaran was sinds februari 2016 opnieuw assistent bij Valencia. Dat was hij eerder ook al tussen 2001 en 2004. Toen hielp hij de club aan twee landstitels en een UEFA Cup. Nadien werkte hij als assistent van Rafael Benitez bij Liverpool (2004-2007) en won hij daar een Champions League en een FA Cup. Later was hij ook hoofdcoach van het Israëlische Maccabi Tel Aviv, waarmee hij een titel en een beker veroverde, en de Mexicaanse teams Santos Laguna en Estudiantes Tecos.

MEER SPORTNIEUWS