Bourgeois bedankt vrijwilligers Rode Kruis voor hulp na aanslagen

Print

Foto: Patrick Hattori

Mechelen -

Zo’n 35 vrijwilligers van het Rode Kruis werden in Mechelen persoonlijk bedankt door Geert Bourgeois (N-VA). De Minister-president stond er op de hulpverleners te loven voor hun inzet na de aanslagen van vorige dinsdag.

“De officiële instanties, de ziekenhuizen,… Iedereen is de voorbije week bedankt. Ik vond dat de rol van het Rode Kruis wat onderbelicht bleef, vandaar dat ik het belangrijk vond om hier te zijn", aldus Bourgeois. "Wat deze vrijwilligers gepresteerd hebben, is bewonderenswaardig. Het is ook meer dan ik zelf kon inschatten. En dat verdient een warme dankuwel van heel Vlaanderen.” 

De vrijwilligers van het Rode Kruis zorgden tijdens en na de aanslagen onder meer voor materiaal, ziekenwagentransport, een veldhospitaal, een geïmproviseerd mortuarium en ook noodopvang voor de gestrande reizigers. “Meer dan 400 vrijwilligers hebben geholpen, waarschijnlijk zelfs zo’n 700”, zegt Jeroen Van Keer, manager Intervention Services. “Onze vrijwilligers laten bij een oproep alles vallen, vertrekken halsoverkop, doen meer dan hun werk. En één of een paar dagen later stopt het, pikken ze de dagtaak weer op. Dan is het mooi dat ze nu toch erkenning krijgen."

 

 

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio