Terreurverdachte Reda Kriket in staat van beschuldiging gesteld

Reda Kriket Foto: rr

Terreurverdachte Reda Kriket in staat van beschuldiging gesteld

Print

Reda Kriket, de hoofdverdachte in het onderzoek naar een verijdelde aanslag in Frankrijk, is woensdag in staat van beschuldiging gesteld door een antiterrorismerechter. Dat zeggen bronnen dichtbij het onderzoek.

De Fransman van 34, die in ons land al veroordeeld is in een terrorismezaak en die ervan verdacht wordt dat hij zich bij IS in Syrië zou aangesloten hebben, werd vorige donderdag opgepakt in de Parijse regio. De rechter legt hem bendevorming ten laste met het oog op een terroristische, criminele onderneming, klinkt het.

In het appartement van de man in Argenteuil vond de politie aanvalswapens, handvuurwapens en explosieven. Het gaat onder meer om TATP, het type explosieven dat populair is bij jihadi’s van IS.

Na de arrestatie van Kriket werden ook in ons land vorige vrijdag twee personen aangehouden. De twee moesten woensdag voor de raadkamer verschijnen, maar hun zaak werd op vraag van hun advocaten uitgesteld tot 7 april. Een van de verdachten, Abderrahmane A, werd opgepakt op de Rogierlaan in Schaarbeek, nadat hij in het been was geschoten. De andere, Rabah M, werd opgepakt in Sint-Gillis.