© BELGA

Brussels Airport blijft zeker dicht tot donderdagnamiddag: “We willen geen risico’s nemen”

Nog zeker tot donderdagnamiddag 14 uur zullen er geen passagiersvluchten plaatsvinden op Brussels Airport. Dat meldt de luchthaven die woensdag met zijn partners de verschillende elementen heeft besproken van de grote test die dinsdag op de luchthaven van Zaventem is gedaan op de circuits die de passagiers volgen. “Alle aspecten van het passagierstraject worden tot in de details geanalyseerd”, zo heeft Florence Muls, woordvoerster van Brussels Airport Company. Die analyse is nog niet afgerond.

Ongeveer 800 medewerkers van de luchthaven testten dinsdag de voorlopige infrastructuur om in te checken. De check-in, de controle van de bagage, de toegang voor gehandicapten, alles werd tot 17 uur grondig uitgetest. Vandaag zaten onder meer technische specialisten, bagageafhandelaars, luchtvaartmaatschappijen, Defensie, de federale politie en het Directoraat-generaal van de Luchtvaart rond de tafel om alle elementen te bespreken.

Als de resultaten positief zijn, kan een hervatting van 20 procent van de capaciteit overwogen worden, zo had de CEO van Brussels Airport, Arnaud Feist, dinsdag gezegd. De resultaten van de test zijn nog niet bekend. “Zeggen dat de test geen afdoend resultaat gaf, is speculatie”, aldus nog de woordvoerster van de luchthaven. “Alles is gisteren goed verlopen, maar we willen geen enkel risico nemen, zowel wat de veiligheid van de passagiers en het personeel betreft als op het vlak van hun comfort.”

De luchthaven wil niets aan de improvisatie overlaten na de terreuraanslag van 22 maart in de vertrekhal van het luchthavengebouw.

Meer over Aanslagen Brussel