Destorme (W-Beveren) hangt voetbalschoenen aan de haak

Foto: BELGA

Destorme (W-Beveren) hangt voetbalschoenen aan de haak

Print

David Destorme stopt met onmiddellijke ingang met profvoetbal. Dat meldde zijn club Waasland-Beveren woensdag op zijn website. De 36-jarige aanvallende middenvelder komt in play-off II niet meer in actie en zal zich nog intensiever toeleggen op zijn taak als beloftencoach.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

“De middenvelder kwam dit seizoen maar weinig aan spelen toe en zal zich nu nog meer toeleggen op zijn taken als beloftentrainer”, deelt Waasland-Beveren mee op haar website. De beloften van Waasland-Beveren staan momenteel op kop in Groep A van de beloftencompetitie en hebben nog zes duels voor de boeg dit seizoen.

Destorme verhuisde in augustus 2014 naar de Freethiel. In zijn eerste seizoen deed hij dat op huurbasis. Vanaf dit seizoen maakte hij definitief de overstap. De 36-jarige aanvallende middenvelder kwam echter niet voor in de plannen van hoofdcoach Stijn Vreven en kwam dit seizoen maar tot zes (korte) invalbeurten.

Voor Waasland-Beveren was Destorme actief bij SK Lovendegem (1999-2000) en Evergem-Center (2000-2004) in vierde klasse, bij de HSV Hoek (2004-2006) in de tweede klasse van het Nederlandse amateurvoetbal en bij FC Dender (2006-2009) en KV Mechelen (2009-2014) op het hoogste niveau in België. Met FC Dender werd hij in 2007 kampioen in tweede klasse.

MEER VOETBALNIEUWS