Man beschuldigd van poging tot matchfixing in groep jonge Duivels

Foto: rr

Man beschuldigd van poging tot matchfixing in groep jonge Duivels

Print

De 21-jarige Seybele Zammit is woensdag in een Maltese rechtbank beschuldigd van poging tot matchfixing bij de wedstrijd tussen Malta en Montenegro in groep 1 van de kwalificaties voor het EK 2017 voor beloften. Dat is de poule van de jonge Duivels. De bewuste wedstrijd van vorige week woensdag eindigde op 0-1 in het voordeel van Montenegro.

Seybele Zammit, in voorlopige hechtenis geplaatst, zou verschillende voetballers een voorstel tot matchfixing gedaan hebben. De speler van de Maltese club Valletta is de zoon van Ivan Zammit, een voormalige Maltese international.

De advocaat van Seybele Zammit, die onschuldig pleit, zei dat zijn cliënt geen strafblad heeft en omschreef hem als “een kleine garnaal in een groot en complex netwerk”.

De Maltese voetbalbond meldde maandag dat het op de hoogte was gebracht van een politieonderzoek naar matchfixing en dat het zal meewerken met de autoriteiten. Volgens de krant Times of Malta werden al verschillende Maltese spelers door de politie ondervraagd. Bjorn Vassallo, secretaris-generaal bij de Maltese bond, verklaarde dat de federatie het rapport met gokpatronen afwacht. Illegaal gokken zou wijdverbreid zijn in Montenegro. De kwalificatiewedstrijd in Malta werd als een risicowedstrijd beschouwd. Verder zouden er ook pogingen tot matchfixing geweest zijn bij het duel tussen Tsjechië en Malta van dinsdag (7-0 zege voor Tsjechië).

Maandagavond ontvingen de troepen van Enzo Scifo Montenegro in Leuven. De Belgen leden een pijnlijke 1-2 nederlaag. In de stand ziet België, dat 12 punten telt, Montenegro op gelijke hoogte komen. Leider Tsjechië heeft 17 punten. De Montenegrijnen en de Tsjechen hebben wel één wedstrijd meer gespeeld. Na België volgen Malta (5), Letland (5) en Moldavië (4). Op 2 september spelen de Belgische beloften hun volgende EK-kwalificatieduel in Malta.

Meer voetbalnieuws