© Google Street View

Omstanders bevrijden bestuurder uit gekantelde wagen na zware botsing

Een 48-jarige man is dinsdagavond lichtgewond geraakt na een zware botsing in de Van Breestraat. Zijn wagen ging over de kop waarna hij door de chauffeur van een andere wagen en omstanders uit het gekantelde voertuig werd gered.

doro

Het 48-jarige slachtoffer kwam uit de Van Breestraat en ging over de kop met zijn wagen toen hij in zijn rechterflank werd geraakt door een auto die van de Van Eycklei kwam.

De bestuurder van de aangereden wagen wachtte rond 18 uur op de Van Breestraat voor het groene licht tot de auto’s voor hem links konden afslaan richting Frankrijklei. De man besloot de rij auto’s langs rechts voorbij te rijden om het kruispunt niet verder te blokkeren, maar hij had niet gezien dat de auto’s vanuit de Van Eycklei ondertussen groen licht hadden.

Een bestuurder die vanuit de Van Eycklei kwam, had dit manoeuvre te laat opgemerkt en raakte het voertuig ter hoogte van de achterdeur. De wagen kantelde op zijn zij en kwam iets verder tot stilstand. De 30-jarige bestuurder snelde samen met omstanders het slachtoffer ter hulp. Ze kantelden de wagen terug op zijn vier wielen om de man te kunnen bevrijden. Hij werd met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio