Verdachte geïdentificeerd van verdacht pakket aan moskee

Foto: politie

Verdachte geïdentificeerd van verdacht pakket aan moskee

Print
Mechelen -

Een 57-jarige Mechelaar is opgepakt voor het verdacht pakket dat eind vorig jaar werd neergelegd voor moskee Al Buraq in Mechelen. De man werd na verhoor weer vrijgelaten. Dat meldt het Mechelse parket.

Toen een man op 27 december 2015 in de Generaal De Ceuninckstraat langs de moskee Al Buraq passeerde, legde hij een pakje neer aan de deur. Anderhalf uur later kwam hij nog eens kijken of het pakket er nog lag, zo bleek uit beelden van een bewakingscamera. Na onderzoek bleek dat de inhoud van het pakje ongevaarlijk was.

Het Mechelse parket en de speurders van de politie Mechelen-Willebroek namen deze bedreiging wel ernstig en startten een onderzoek. Omdat de identiteit van de verdachte moeilijk te achterhalen was, riepen de inspecteurs in februari de hulp in van onder meer het opsporingsprogramma ‘Faroek’.

Zo kwamen er een aantal bruikbare tips binnen waarna de politie de verdachte kon identificeren. Het gaat om een 57-jarige man uit Mechelen met een blanco strafblad. De man werd opgepakt en verhoord door de rechercheurs.

De gebeurtenissen in Parijs en de permanente terreurdreiging bleken aan de basis te liggen van zijn onbezonnen daad. “Voor de speurders was het ook meteen duidelijk er geen kwade bedoelingen in het spel waren”, klinkt het bij het parket dat daarom besloot om de verdachte na verhoor te laten beschikken. De man zal wel verder opgevolgd worden.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio