Fitnesstrainer Jennifer Lawrence geeft tips voor strak lichaam

Jennifer Lawrence Foto: REUTERS

Fit & Gezond

Fitnesstrainer Jennifer Lawrence geeft tips voor strak lichaam

Print

Jennifer Lawrence is niet alleen bekend om haar acteerprestaties in films als ‘The Hunger Games’ en ‘X-men’. Ook haar strakke vormen prijkten meer dan eens op de cover van verschillende magazines. Maar er is hoop voor wie zelf de strijd wil aanbinden met de kilootjes. Dalton Wong, haar fitnesstrainer, heeft een boek geschreven, gevuld met tips om zelf zo’n strakke buik te krijgen.

“Wie het kleine niet eert,...”

“Liefhebbers van fastfood hoeven niet te vrezen: af en toe een hamburger of pizza eten, kan geen kwaad”, legt Wong in zijn boek ‘The Feelgood Plan: Happier, Healthier & Slimmer in 15 Minutes a Day’ uit. Maar let daarbij wel op de hoeveelheid die je eet: kies voor kleinere porties. Ook voor wie op vrijdagavond graag een terrasje doet, is er hoop: ga voor een glaasje bubbels en laat bier en suikerrijke cocktails achterwege.

Massage

“Waarom eet je te veel of ga je amper naar de sportschool? Stel jezelf de vraag en probeer elke keer een antwoord te geven. Eenmaal je weet waar en waarom je in de fout gaat, kan je het probleem aanpakken door middel van dingen te doen die je graag doet. Kan je niet naar de sportschool omdat je baas je om 17.00 uur nog een hele hoop dossiers bracht? Laat de frituur links liggen en gun jezelf een massage of schoonheidsbehandeling.”

Set-ups

“Het is te begrijpen dat je niet alle sportoefeningen met evenveel plezier uitvoert”, gaat Wong verder. “Maar ga daarom die ‘vreselijke’ set-ups niet uit de weg. Als je wil dat je hele lichaam verandert, dan moet je ook aan je zwaktes werken. Doe niet enkel de oefeningen die je goed kan louter en alleen om jezelf op te peppen. Probeer af en toe eens wat nieuws en probeer je eigen hindernissen te overwinnen.”

NIET TE MISSEN