Leeuwenwelpjes mogen voor het eerst naar buiten in Planckendael

In Planckendael mochten de drie Aziatische leeuwtjes vandaag voor het eerst naar buiten. Ook voor de verzorgers was het een spannende dag. Het duurde even voor de drieling naar buiten kwam, maar de welpjes lieten zich daarna al spelend vastleggen op beeld. Mama Lorena is nog erg beschermend over haar kroost en haalde enkele keren uit richting het publiek.

De welpjes zagen al twee maanden geleden achter de schermen het levenslicht, maar het Mechelse dierenpark heeft het nieuws pas dinsdag bekendgemaakt. Leeuwin Lorena beviel op 25 januari, na ongeveer 105 dagen zwangerschap.

De kleintjes verbleven tot woensdag in het werphol met mama Lorena, maar vanaf vandaag mag het publiek hen bewonderen in het leeuwenperk.

In het wild komt de Aziatische leeuw enkel nog voor in het Gir Forest National Park in India, waar nog amper 300 leeuwen leven. In Europese dierentuinen leven in totaal nog zowat 110 Aziatische leeuwen. Planckendael is de enige plaats in België waar je ze vindt. Voor de zesjarige mama Lorena, die zelf in Planckendael ter wereld kwam, is het het eerste nest. Papa Jari verblijft er sinds 2014. De introductie bij hun vader en oma Kolya zal de komende weken stap voor stap verlopen.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio