Caroline Gauthier bakt 'kunstwerkjes'

Print

Caroline Gauthier aan het werk. Foto: gil plaquet

Mechelen -

Een tijdje geleden startte Caroline Gauthier, dochter van de bekende chocolatier Edouard Gauthier in Mechelen, haar eigen bedrijf op. Met My Cake Day biedt ze klanten online unieke taarten aan.

“Dit soort taarten is in de VS razend populair. De trend is intussen overgewaaid naar Europa, maar is in België nog niet heel bekend. In Nederland is het iets meer ingeburgerd dan hier”, vertelt Caroline. De keuze voor taarten is eerder toevallig gekomen. “Ik wilde eigenlijk iets doen met geglazuurde koekjes. Daarvoor moest ik mijn diploma bakkerij halen. Tijdens die opleiding ontdekte ik hoe anders taarten kunnen zijn dan degene die je gewoon bent te zien liggen bij je bakker. Uiteindelijk heb ik die koekjesdroom achterwege gelaten en ben ik voor de taarten gegaan”, vertelt Caroline.

Elke taart die Caroline maakt, is anders. De bestellingen van Caroline zijn dan ook niet alledaags. “Een 3D-kabouter van La Chouffe, een raket, noem maar op. Ik heb al heel wat opmerkelijke taarten gemaakt. Dat maakt het ook zo leuk en spannend. Het is telkens weer opnieuw een uitdaging. Ik hou mij aan de wensen van de klant, maar kan er ook zelf genoeg fantasie in kwijt.”

"Kunstwerkjes die blijven hangen"

Carolines taarten zijn duurder dan die van een gewone bakker. “Wat niet wil zeggen dat die van de bakker niet lekker zijn. Daar kan ik zelf ook oprecht van genieten. Het prijsverschil zit hem in het unieke van de taarten. Het zijn kunstwerkjes die blijven hangen bij de mensen”, glundert ze. “Zelf zou ik absoluut niet meer weten welke taart ik at op mijn zevende verjaardag, mijn zoontje zal de zijne - die raket was voor hem - nooit vergeten.”

Een fysieke winkel heeft Caroline niet. “Ik bereid al mijn bestellingen voor in het atelier van mijn vader. Binnenkort hoop ik wel een etalage te hebben in de Befferstraat, waar ik enkele van mijn taarten kan uitstallen.” Voorlopig neemt Caroline een tweetal bestellingen per week aan. “Ik werk nog in de haven van Antwerpen, dus maak de taarten na mijn uren of in het weekend. Als ik mijn jongste zoon in bed heb gelegd, kom ik hier vaak nog verder werken. In drukke periodes is mijn vader hier dan ook nog tot laat aan het werk, dus ben ik niet alleen.”

www.my-cake-day.com

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio