Nederlandse schrijft aangrijpende brief over gepest zusje: “Hoe ver moet het nog gaan?”

Gabriele en haar zus Stephany. Foto: Facebook

Nederlandse schrijft aangrijpende brief over gepest zusje: “Hoe ver moet het nog gaan?”

Print

Stephany Roman (20) is een bekendheid geworden in Nederland op amper enkele dagen tijd. De jongedame nam het afgelopen weekend op voor haar jongere zusje, dat zwaar gepest wordt. “Toen ze opnieuw wenend voor mijn deur stond, was de maat vol. Ik besloot het van me af te schrijven op Facebook, maar zoveel reacties had ik nooit verwacht.”

Haar bericht werd al meer dan 29.800 keer gedeeld, ruim 7.000 mensen schreven oppeppende woorden neer voor Stephany en haar dertienjarige zusje Gabriele. Alles begon toen Gabriele wenend voor Stephany haar deur stond. “Een meisje had een filmpje verspreid, waarin ze voor lul werd gezet. Ze was compleet overstuur, ontroostbaar, en ik dacht: ik moet iets doen. Toen ze weg was, ben ik achter mijn laptop gaan zitten”, aldus Stephany in AD. Die brief bleek zo aangrijpend te zijn dat hij door enorm veel mensen werd gedeeld en geliked. “Gabriele haar reactie was hartverwarmend: ‘wauw het is al 3 keer gedeeld’ zei ze. Maar dat het zo zou ontploffen, had niemand gedacht.”

Lees hieronder de volledige brief:

Dit is mijn zusje, Gabriele. Een jong meisje van 13 jaar. Bijna zoals elke andere puber en met een grote passie voor paarden. Met een glimlach op de foto, een glimlach die ze dagelijks op zet.

Maar achter haar glimlach zit een hele boel verdriet, woede, pijn, wanhoop... Wanhoop omdat het nooit stopt. De gevoelens die ik zelf ook heb moeten doorstaan op haar leeftijd, die je geen ander ooit zou gunnen. Maar het houd nooit op.

Gabriele word gepest, getreiterd, vernederd, kapot gemaakt. Dat allemaal midden in de grootste ontwikkeling van haar leven. Het moment waarop zij gevormd word als persoon, een volwassen vrouw. En hoe sterk ze soms ook oogt, zo kwetsbaar en gevoelig is ze eigenlijk. Zo vaak ze haar schouders ook ophaalt bij iedere belediging, zo vaak barst ze thuis in huilen uit. Het houd niet op.

Hoe lang moet het nog door gaan? Hoe VER moet het gaan? Ik wil niet dat het zo ver komt, of misschien zelfs nog verder als dat het bij mij is geweest. Angst om over straat te gaan, benauwd en trillend op je benen om überhaupt langs anderen jongeren te lopen. Paniek wanneer je in een menigte loopt. Niet meer naar school durven. Letterlijk ziek zijn, elke dag van de buikpijn. Om vervolgens naar een psycholoog te moeten omdat je van binnen in de knoop ligt en kapot gaat. Momenten dat je je af vraagt waarom je nog door zou gaan met je leven, want niemand wil je. Je bent beter af dood.

Hoe kun je als ouder zijnde leven met het idee dat jouw kind een ander dit aan doet? Dat een ander kind op een gegeven moment niet meer verder wil en kan leven? Want hoe vaak we ook de betreffende pester en ouders blijven aanspreken, zelfs tot schreeuwen toe aan de deur hebben gestaan van de ouders van het meisje, politie er bij hebben gehaald, enz... Hun kind doet niks en is de ‘onschuld zelve’. “Dit doet mijn dochter niet”, “Dat heeft mijn dochter nooit gezegd”, “Dat was een vriendinnetje van haar maar zij zelf niet”. Maar onderhand word mijn zusje uitgescholden (kanker hoer, vetklep, vetzak, papzak, dikzak, ik maak je je leven zuur, tyfus hoer, tering lijer, enz), gestalkt (briefjes, whatsappjes, telefoontjes), geslagen. Zij zelf doet niks nee, maar ze heeft zo veel mensen om haar vingertje gewonden, die de vuile klusjes allemaal voor haar doen.

Hoe kan ze nog veilig over straat, als ze op ieder moment op straat kan worden aangevallen of word vernederd? Hoe kan ze nog veilig naar school, als ze opgewacht word voor het schoolplein door schoolgenootjes die zijn opgezet tegen mijn zusje, door haar?

Wij zijn de wanhoop nabij, het maakt ons hele gezin kapot. Wat kunnen we doen om het te stoppen? Hoe kunnen we het stoppen voordat het straks helemaal te laat is?

Ik zou het fijn vinden als dit bericht word gedeeld, zodat er eindelijk ogen worden geopend. Want naast mijn zusje en mij zijn er nog duizenden andere kinderen die dit dagelijks moeten door maken.”

Dit is mijn zusje, Gabriele. Een jong meisje van 13 jaar. Bijna zoals elke andere puber en met een grote passie voor...

Geplaatst door Stephany Roman op zaterdag 26 maart 2016

Nu in het nieuws