© Philippe Desmet

Soep als sociaal bindmiddel

Pegode sleepte met het project Soep ’t erin de concessie in de wacht om een soepbistro uit te baten in het Parklokaal. Als de werken lopen zoals gepland, opent de buurtbistro op 11 juni.

Philippe Desmet

De medewerkers van Pegode ontvingen de sleutels van het Parklokaal uit handen van schepen van Sociale Zaken Joost Fillet (Sander). Met een investering van 75.000 euro zullen ze het Parklokaal ombouwen tot een soepbistro in het gemeentepark. Op de gelijkvloerse verdieping komt een bescheiden verbruikszaal met een aanpalend terras in het gemeentepark. Tussen elf en zeven zullen de bezoekers er gezonde soepen en salades kunnen eten. Alcohol komt er niet op de menukaart. Gezonde bio-frisdranken wel. De soepen worden gemaakt door de cliënten van Pegode - Dagwerking voor mensen met een beperking.

“De inwoners zijn al vertrouwd met onze soepbakfiets die twee keer per week in de gemeente op toer is,” zegt Els Verdickt namens Pegode. “We hebben lang gezocht naar een geschikte en betaalbare locatie. We zijn het gemeentebestuur erg dankbaar dat we deze kans krijgen. Soep is een middel tot inclusie. Onze medewerkers zijn mensen met een beperking die dankzij dit sociale project toch aan de slag kunnen.”

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio