Residentie Dijlezicht nieuwe blikvanger langs vesten

Residentie Dijlezicht wordt gebouwd op een lap grond tussen de Zwartzustersvest en Stompaertshoek, aan de politie. Foto: rr

Residentie Dijlezicht nieuwe blikvanger langs vesten

Print
Mechelen - De bekende vastgoedmakelaar Roland Peeters bouwt aan de Zwartzustersvest in Mechelen een nieuw flatgebouw met een ondergrondse parking. Het gebouw van 21 meter hoog moet een nieuwe landmark worden langs de Mechelse vesten.

Voor residentie Dijlezicht op de lap grond naast het voormalige kantoorgebouw van KBC heeft de bekende Mechelse vastgoedmakelaar Roland Peeters een overeenkomst gesloten met Abo Building Projects uit Bornem. “Oorspronkelijk wilden we onze parking uitbreiden, maar van de stad kregen we geen toelating om huizen af te breken voor parkeerplaatsen”, stelt ­Roland Peeters.

De provincie Antwerpen stemde wel in. “Maar dan moesten we meer groen inplannen, waardoor we niet meer parkeerplaats konden creëren. Daarom hebben we beslist om een woonproject te realiseren met een ondergrondse parking voor zeventien wagens”, legt Peeters uit. Van zodra er enkele appartementen verkocht zijn, kan de realisatie van residentie Dijlezicht starten.

"Strakke architectuur"

Over vijf tot zes verdiepingen worden er vijftien appartementen gebouwd met zicht op de Binnendijle. “Bij het uittekenen van de plannen heeft architect Walter Schaerlaken veel aandacht besteed aan lichtinval en aan een strakke architectuur. Bovendien woon je hier op zeven minuten wandelen van de Grote Markt en vlak bij de E19”, vertelt Peeters.

In de loop van 2018 wordt het project opgeleverd. De woongelegenheden zijn 85 tot 135 vierkante meter groot en het is ook mogelijk om ondergronds een berging aan te kopen. De verkoopprijzen starten vanaf 230.000 euro tot 345.000 euro, zonder kosten. “Elk appartement beschikt ook over een inpandig terras”, zegt Roland Peeters nog. Vanuit het Erakantoor Peeters & Verboven leidt hij de verkoop. De penthouse is reeds verkocht.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio