Nederlandse tv bestempelt zus Lynn Wesenbeek als oplichtster

Nederlandse tv bestempelt zus Lynn Wesenbeek als oplichtster

Print

AVRO bracht in ‘Opgelicht’ een ontluisterend beeld van Vera Wesenbeek, zus van de bekende Lynn. Volgens het Nederlandse tv-programma zou Vera een oplichtster zijn die tienduizenden euro’s wist prijs te maken vooraleer ze naar het buitenland zou gevlucht zijn.

Vera Wesenbeek was een getalenteerde oprichtster van modellenwedstrijden. Zo was ze verantwoordelijk voor Miss Maxi Belgium, Miss Maxi Model Award en Jamzz. Telkens ging het om wedstrijden waarbij ook kandidaten met een maatje meer mochten deelnemen. Het moest hen zelfvertrouwen geven. Maar volgens de kandidaten deed het dat allesbehalve. Ze moesten niet alleen tussen de 500 en 2.000 euro aan sponsorgeld voorleggen, wanneer ze wonnen kregen ze hun prijzen niet en bleek de zaal gratis te zijn verhuurd aan Vera, net als het gebruik van de jurken gratis bleek te zijn. Pure winst voor Vera Wesenbeek dus, zo lijkt het volgens het programma ‘Opgelicht’.

Vera en haar man Bert trokken een paar jaar geleden al naar Spanje, nadat hun café ‘De Muziekhoeve’ failliet ging. Volgens Opgelicht zouden ook daar noch de brouwer, noch de leverancier of de eigenaar vergoed zijn geweest.

Vera zelf stond het programma even te woord, maar toen de Nederlanders kritische vragen begonnen stellen, werd het interview abrupt afgebroken.” Hierna heeft de redactie van Opgelicht?! nog een paar keer contact met Vera. Hierin geeft Vera aan dat zij haar eigen waarheid heeft en dat zij voorlopig geen modellenwedstrijden meer zal organiseren”, laat Opgelicht weten.

Nu in het nieuws