Hooligans vernielen voedingswinkel, politie laat begaan

Print
Brussel - De uitbater van een voedingswinkel op de Jacqmainlaan in Brussel is teleurgesteld in de politie. Zondag werd zijn winkel vernield door hooligans die zouden gaan manifesteren op het Beursplein. Ze stalen bier en gooiden met groenten en fruit, maar de politie liet begaan. "De agenten hebben toegekeken alsof het een schouwspel was, maar ze grepen niet in", verklaart de man aan TV Brussel.

Het is nog maar half twee in de namiddag als de hooligans toeslaan in de voedingswinkel op de Jacqmainlaan. Ze nemen groenten en fruit en gooien het op de grond als vuilnis. Ze gooien blikken bier naar de vitrine en forceren het hekken. De uitbaters hebben alle moeite om de relschoppers uit de winkel te houden, maar daar slagen ze niet in. Als één van de hooligans roept 'dat het bier gratis is en voor het grijpen ligt', escaleert de situatie volledig.

De uitbater heeft nochtans een alarmknop voor agressieve personen in zijn winkel, zodat de politie meteen gealarmeerd wordt. Maar die knop werd niet gebruikt. "We zagen de politie vlak voor onze winkel staan, zowel in burger als in uniform. Ze waren op de hoogte, maar keken toe en lieten begaan. Ze keken ernaar alsof het een theater was", klinkt het boos. 

De man wil een klacht indienen over het incident, de politie wil liever niet reageren.

Nu in het nieuws