Is ‘man met hoedje’ chauffeur van Abdeslam?

Foto: rr

Is ‘man met hoedje’ chauffeur van Abdeslam?

Print
Verbetering van de beelden van de bewakingscamera’s in Zaventem doet de speurders besluiten dat ‘de man met het hoedje’ mogelijk niemand minder zou zijn dan Mohamed Abrini. Hij was de chauffeur van Salah Abdeslam voor de aanlagen in Parijs.

De vrijlating van Fayçal C. als mogelijke “man met het hoedje” was in eerste instantie een zware opdoffer voor de speurders. Maar het deed hen ook opveren om het onderzoek nieuw leven in te blazen. 

Zij hebben alle beelden van alle bewakingscamera’s in en rond de luchthaven opgevraagd om een scherpere identificatie van de ontsnapte terrorist mogelijk te maken. En een mogelijk te maken. En een eerste verbetering van die beelden leidt tot een hypothese die kan tellen: ‘de man met het hoedje’ is mogelijk niemand minder dan Mohamed Abrini. Abrini wordt beschouwd als een boezemvriend van Salah Abdeslam. 

Op 11 november 2015, twee dagen voor de aanslagen in Parijs, werd Abrini samen met Abdeslam gefilmd op de parking van een bezinestation op de autoweg naar de Franse hoofdstad. Zij zouden samen in Parijs de laatste voor-bereidingen treffen voor de aanslagen, die twee dagen later aan 130 slachtoffers het leven gekost hebben. 

Abdeslam blies zichzelf niet op, keerde naar Brussel terug en werd intussen opgepakt. Abrini is nog altijd zoek.